Dolce Gabbana kao nikada do sada: Prelepa nećaka Lady Diane udala se u venčanici o kojoj svi pričaju

Kitty Spencer smatra se Dianinom naslednicom, kada je u pitanju lepota, jer neodoljivo podseća na svoju tetku, a čini se i kada je u pitanju ukus

Iako se ceremonija venčanja dogodila tokom vikenda, tema vezana za izbor venčanice koju je ponela nećakinja Lady Di na svoj poseban dan i dalje je jedna od glavnih modnih vesti.

Razloga za to je nekoliko, a najveći je svakako da se Kitty Spencer nije odlučila za venčanicu nalik onoj koju je nosila Diana, kao što se očekivalo, već model koji maksimalno podseća na venčanu haljinu Grace Kelly.

Glavna razlika bila je ta što je venčanicu Kitty Spencer kreirao  Dolce Gabbana duo, dok je onu koju je nosila Grace 1956. godine, izradila Oskarom nagrađena kostimografkinja Helen Rose, a bila je poklon od njenog filmskog studija Metro-Goldwyn-Mayer-a.

Svakako tu su i razlike u samom izgledu, prvenstveno uzevši u obzir činjenicu da je venčanica koju je ovog vikenda u Rimu ponela Kitty izrađena u potpunosti od čipke.

Sve je naravno ručni rad i sve je rađeno po meri, a Stefano Gabbana i Domenico Dolce lično su učestvovali u procesu krojenja i šivenja.

Ova haljina zapravo najviše podseća na onu koju je Kate Middleton nosila 2011. na svom venčanju - nju potpisuje modna kuća Alexander McQueen, a cena joj je bila vrtoglavih 250.000 funti.

Cena venčanice koju je nosila Kitty Spencer se još uvek ne zna, ali sigurni smo da je u pitanju značajno vrtoglavija cifra koja ide na DG račun, kada pogledamo celokupan modni doprinos ovoj proslavi.

Pogotovo uzevši u obzir da su Dolce & Gabbana kreirali svaki od izgleda tokom mladenačkog vikenda: devojačke večeri, šetnji po Rimu i okolini sa drugaricama, svečanoj porodičnoj večeri pred venčanje, zatim još dve haljine koje su promenje tokokm same proslave venčanja, a tu je i look za dan posle.

Ovo uopšte ne čudi, uzevši u obzir da je lepa Kitty već godinama jedno od zaštitnih lica čuvenog italijanskog brenda.

Ceremonija je održana nadomak Rima u prelepom zamku iz 17 veka, a mladoženja 62-godišnji milioner Michael Lewis takođe je prethodnih dana viđen na ulicama Rima u Dolce & Gabbana odelima, od kojih je jedno poneo naravno i tokom svadbenog dana.

Tekst: M.B. Foto: Profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još

20 fotografija sa ekstravaganatnog venčanja Paris Hilton

„Zamišljala sam da upravo ovde imam svoje venčanje iz bajke i neverovatno je da se to zaista i ostvarilo”, prizanje Paris.

Ručno krojena Chanel haljina u kojoj se Nina Flohr udala za princa Filipa zasenila je i najlepše kraljevske venčanice koje smo do sada videli

Kraljevsko venčanje u Grčkoj okupilo je pripadnike evropskih monarhija, a mlada je blistala u Chanel venčanici sa mašnom koja će postati nova inspiracija budućim nevestama.

Ćerka preminulog glumca Paul Walkera udala se u bezvremenoj Givenchy venčanici

Momenat kada se pojavila sa Vin Diesel-om, koji ju je otpratio do oltara, prilično je uzdrmao svet...

Emily in Paris said yes! Lily Collins udala se za Charlie McDowella u bajkovitoj Ralph Lauren venčanici

Zavoleli smo je kao luckastu Amerikanku u Parizu koji joj nije doneo baš sjajna ljubavna iskustva, ali ona je ustvari jedna jako srećna devojka.

Venčanica princeze Diane na izložbi u palati Kensington

Najpoznatija haljina svih vremena biće deo izložbe "Royal Style in the Making".

17 najlepših venčanica sa modnih pisti koje oduzimaju dah

Ali baš zbog svojih spornih tendencija, vrlo lako se može pratiti nastanak venčanica tokom čitave ere. Dizajneri su oduvek bili fascinirani venčanicama, i vrlo rado su ih postavljaji u svoje redovne revije. Tokom četrdesetih i pedeseih godina prošlog veka, modne kuće su predstavile potpuno drugačije poimanje venčanice, koje se suprotsavljalo onom ustaljenom i tradicionalnom načelu.