Harper's Bazaar Srbija

Dolce Gabbana kao nikada do sada: Prelepa nećaka Lady Diane udala se u venčanici o kojoj svi pričaju

Kitty Spencer smatra se Dianinom naslednicom, kada je u pitanju lepota, jer neodoljivo podseća na svoju tetku, a čini se i kada je u pitanju ukus

Iako se ceremonija venčanja dogodila tokom vikenda, tema vezana za izbor venčanice koju je ponela nećakinja Lady Di na svoj poseban dan i dalje je jedna od glavnih modnih vesti.

Razloga za to je nekoliko, a najveći je svakako da se Kitty Spencer nije odlučila za venčanicu nalik onoj koju je nosila Diana, kao što se očekivalo, već model koji maksimalno podseća na venčanu haljinu Grace Kelly.

Glavna razlika bila je ta što je venčanicu Kitty Spencer kreirao  Dolce Gabbana duo, dok je onu koju je nosila Grace 1956. godine, izradila Oskarom nagrađena kostimografkinja Helen Rose, a bila je poklon od njenog filmskog studija Metro-Goldwyn-Mayer-a.

Svakako tu su i razlike u samom izgledu, prvenstveno uzevši u obzir činjenicu da je venčanica koju je ovog vikenda u Rimu ponela Kitty izrađena u potpunosti od čipke.

Sve je naravno ručni rad i sve je rađeno po meri, a Stefano Gabbana i Domenico Dolce lično su učestvovali u procesu krojenja i šivenja.

Ova haljina zapravo najviše podseća na onu koju je Kate Middleton nosila 2011. na svom venčanju – nju potpisuje modna kuća Alexander McQueen, a cena joj je bila vrtoglavih 250.000 funti.

Cena venčanice koju je nosila Kitty Spencer se još uvek ne zna, ali sigurni smo da je u pitanju značajno vrtoglavija cifra koja ide na DG račun, kada pogledamo celokupan modni doprinos ovoj proslavi.

Pogotovo uzevši u obzir da su Dolce & Gabbana kreirali svaki od izgleda tokom mladenačkog vikenda: devojačke večeri, šetnji po Rimu i okolini sa drugaricama, svečanoj porodičnoj večeri pred venčanje, zatim još dve haljine koje su promenje tokokm same proslave venčanja, a tu je i look za dan posle.

Ovo uopšte ne čudi, uzevši u obzir da je lepa Kitty već godinama jedno od zaštitnih lica čuvenog italijanskog brenda.

Ceremonija je održana nadomak Rima u prelepom zamku iz 17 veka, a mladoženja 62-godišnji milioner Michael Lewis takođe je prethodnih dana viđen na ulicama Rima u Dolce & Gabbana odelima, od kojih je jedno poneo naravno i tokom svadbenog dana.

Tekst: M.B. Foto: Profimedia

Najnovije