Harper's Bazaar Srbija

Domaći modni brendovi šiju maske i pomažu u borbi protiv korone

U svakodnevnoj borbi protiv korona virusa, pomoć su ukazali mnogi svetski modni brendovi, ali ni doprinos srpskih dizajnera nije od malog značaja.

Iako zdravstveno stanje populacije nikada nije bilo više ugroženo, čini se da je ovaj veliki problem ujedinio i usaglasio naše domaće modne brendove, koji su udružili snage ne bi li makar malo olakšali i pomogli svim obolelima od COVID-19 virusa.

Tako je pre nekoliko dana putem društvenih mreža Ana Trošić Trajković, naša poznata modna dizajnerka, pokrenula akciju šivenja zaštitnih maski, koje su u ovom trenutku više nego neophodne.

Ana šije maske, a zatim ih donirana bolnicama, odeljenjima intenzivne nege, starim osobama, i svima onima kojima je pomoć potrebna. Na ovaj vid angažmana podstakla je mnogobrojne korisnike društvenih mreža, koji takođe šiju i poklanjaju zaštitne maske.

Maske se doniraju na taj način što se adresiraju na željenu bolnicu ili neku drugu ustanovu, a zatim šalju putem brze pošte, taksi ili CarGo službe.

P.S. Fashion takođe šije i donira zaštitne maske, o čemu više možete saznati OVDE.

Ovakva inicijativa svakako da je filantropskog karaktera, a njen značaj za sprečavanje širenja korona virusa je ogroman. Akciju su podržale i ostale naše modne kreatorke, poput Nevene Kragić i Ivane Đurić.

Ostali modni brendovi su zbog sigurnosti svojih radnika, ili zatvorili butike ili im je radno vreme znatno skraćeno. MiyMaya vodi temeljnu brigu o svojim kreacijama i klijentima, a ista podrazumeva  nošenje zaštitnih maski i rukavica, korišćenje dezinfekcionih sredstava i pakovanje artikala u žaštitne folije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели MIAMAYA (@miamayabeograd) дана17. Мар 2020. у 10:46 PDT

Biljana Tipsarević i modna kuća Mona, takođe brinu o svojim potrošačima, te su obezbedile i do 20% popusta na online kupovinu koja traje do daljnjeg.

Što se izrade zaštitinih maski tiče, iste može napraviti svako ko ume da drži iglu i konac, a na Pinterestu i YouTube-u postoji mnoštvo tutorijala kako na lak i brz način napraviti masku. Jasno je da nije reč o sterilisanim maskama, ali kako tvrde lekari i ostala stručna lica, za izradu su dovoljni pamučni materijali, recimo u vidu čaršafa.

Ove maske možda neće spasiti svet, ali mogu pomoći ljudima!

Najnovije