Harper's Bazaar Srbija

Elvisova unuka zvezda je prolećne Chanel kampanje

Rame uz rame sa čuvenom Chanel manekenkom

Riley Keough, elvisova unuka

Riley Keough, ćerka pokojne Lise Marie Presley i unuka Elvisa Presleya, povela je najnoviju Chanel kampanju za proleće 2024, rame uz rame sa holandskom manekenkom Rianne Van Rompaey.

To je, zapravo, priča o dve kuće: vili Noailles na jugu Francuske, i luksuznoj francuskoj modnoj kući Chanel. Ovaj par deli dugu i bogatu istoriju, a u novoj kampanji za ready-to wear kolekciju proleće/leto ’24, glavne uloge igraju glumica Riley Keough i model Rianne Van Rompaey, dok se ta veza nastavlja kroz uvek sjajan objektiv Inez & Vinoodh.

Vila Noailles, smeštena u Hyèresu na Azurnoj obali, dizajnirana je 1923. godine za Charlesa i Marie-Laure de Noailles, dva strastvena pokrovitelja umetnosti – dok je Marie-Laure i sama umetnica. Zajedno su sakupljali smele i avangardne komade svih vrsta umetnosti, a ni moda nije bila izuzetak. Marie-Laure često je nosila visoku modu Gabrielle Chanel, sa kojom je postala bliska prijateljica, zajedno sa eklektičnom grupom drugih umetnika: Pabla Picassa, Alberta GIacomettija, Mana Reja i drugih.

Sada, preko sto godina od početka izgradnje vile Noailles, kreativna direktorka Chanel-a, Virginie Viard, vraća se da učvrsti i ojača veze između uglednih kuća u slavu porodice, prijateljstva i kreativnosti – i Chanel najnovije sezonske kolekcije.

Obučena u SS24, dugogodišnja Chanel manekenka, Rianna van Rompaey, pojavljuje se zajedno sa glumicom, rediteljkom i producentkinjom Riley Keough, novom ambasadorkom brenda, u novoj kampanji. “Volela sam Chanel od malih nogu,” kaže Keough. “Predstavljati Kuću sada je čast. To je najlepša i najinspirativnija kuća. Za mene, Chanel žena predstavlja toliko toga – sofisticiranost, eleganciju, umetnost, hrabrost, integritet.”

Riley Keough, elvisova unuka

Ti pojmovi su oni koje bi mogli opisati i vilu Noialles, čija jedinstvena lepota oživljava dok se fotografi Inez & Vinoodh poigravaju svetlošću i bojom, geometrijom i asimetrijom, odmorom i živahnošću – isti faktori koji su oživljeni u kolekciji za proleće-leto ’24. Ove zajedničke osobine nisu slučajnost: Viard je bila inspirisana arhitekturom vile, odajući počast njenim modernističkim linijama i čuvenom kubističkom šahovskom vrtu kroz grafičke šare i hrabre pruge; i njenim elegantnim cvetnim vrtovima kroz bogate štampe i vez u svojoj poslednjoj kolekciji.

Foto: Promo Chanel

Najnovije