Francuska modna kuća Sonia Rykiel će biti relansirana

Suosnivači online prodavince Showroomprive su najavili da će ponovo lansirati francusku modnu kuću Sonia Rykiel. 

Sud u Parizu u julu naredio je ukidanje brenda koji stvara gubitke, a osnovala ga je “Kraljica pletiva”, dizajnerka, koja je preminula pre gotovo tri godine u 86. godini. Međutim, sud je u sredu “odobrio prodaju imovine brenda u korist Erica i Michaela Daiana”, braće koji su bili među četvoro ljudi koji su osnovali Showroomprive, navodi se u saopštenju.

Oni su rekli da će im cilj biti promocija brenda Sonia Rykiel “u Francuskoj i u inostranstvu”, opisujući brend kao “vodeći brod francuske baštine”.

„Modna kuća Sonia Rykiel se vraća 2020. godine“, kaže se u izjavi i dodaje da će to biti „nova avantura“ za brend i dva preduzetnika. „Radi se o dizajnerki koja se zalagala za slobodu žena i napravila toliko neverovatnih stvari za svet mode – tako da nije u pitanju samo brend odeće“, kaže Eric.

Brend Sonia Rykiel nekada je bio ikona mladalačkog bunta protiv modnog establišmenta. Njen prvi butik otvoren je u francuskoj prestonici u maju 1968., baš kada su studenti izašli na ulice i tražili da se zaustavi stari poredak. Bila je poznata po tome što je uvek nosila crno od glave do pete, jednom rekavši da ne voli gubiti vreme na izbor boja.

Ipak, prošle godine je brend izgubio 30 miliona evra. Nekoliko investitora je izrazilo interesovanje za preuzimanje kuće, uključujući bivšeg šefa pariske modne kuće Balmain, Emmanuela Diemoza i kineskog konglomerata, ali dogovor nije postignut, a brend je ukinut u julu.

Osnovana 2006. godine, francuska kompanija za e-trgovinu Showroomprive jedan je od najvećih internet trgovaca u Evropi.

thejakartapost.com

Najnovije