Harper's Bazaar Srbija

Gde i sa kim živi mačka Choupette, jedina ljubav Karla Lagerfelda

Mačka Choupette postala je poznata ličnost tokom života Karla Lagerfelda. Dizajner se pobrinuo za svog snežno belog ljubimca, posvetio joj je knjigu i nekoliko kolekcija odeće. Mačka čak ima i lični Instagram nalog.

Maestro je preminuo pre tačno dve godine, a u trenutku smrti, devetogodišnja Choupette je uživala u životu, ne sluteći kakva se tragedija već dogodila.

Choupette je bila jedina ljubav dizajnera koji se nikada nije oženio. Više puta je izjavio da bi, ako bi želeo da se venča, jednostavno razmenio zavete sa Choupette. Mačka je vodila luksuzan život, imala je dve lične sobarice koje su se igrale s njom i brinule o njoj. „Ona je centar sveta“, govorio je sam Karl.

Mački je dizajner ostavio deo svog impresivnog bogatstva, dok je sama Choupette zaradila oko 3 miliona funti od sopstvenih ugovora. Nakon Lagerfeldove smrti, mačka je teško pretrpela gubitak. „Oduvek joj je bio i ostaće ‘tata’ “, rekao je insajder.

Već neko vreme stranica Choupette na Instagramu nije dopunjena novim slikama – a fanovi su zabrinuti i zanima ih šta se događa sa mačkom. 

Generalno, mačji dolce vita se nastavlja, uprkos svim bolovima zbog gubitka, pa snežno beli ljubimac živi sa svojom dadiljom Francoise Casot (za staratelja ju je imenovao sam Karl) u Parizu – i okružena je istinskom ljubavlju. Čak je fotografisanje sa Choupette u toku – a pred nama su novi projekti sa ovom lepoticom.

harpersbazaar.ru

Najnovije