Harper's Bazaar Srbija

#GiftList: Holiday kolekcija unikatnih aksesoara domaćeg brenda “Arte&Bellezza”

Nova godina je vreme za sjajne poklone, a unikatne torbe iz nove Holiday collection ODDA bags domaće dizajnerke Dragane Mirčetić za brend “Arte&Bellezza”, upravo su takav dar. Svaki aksesoar iz ove kolekcije je posebno dizajniran kako bi se istakao kao elegantan i praktičan dodatak svakom novogodišnjem outfitu.

Torbe „A&B“ su ručno izrađene od visokokvalitetne italijanske kože i predstavljaju sinergiju kreativnosti i veštine izrade, u saradnji sa vrhunskim našim i italijanskim zanatlijama. Svaka torba odiše aurom svevremenske autentičnosti i modnim avanturizmom. Torbe s potpisom ARTE & BELLEZZA – dizajnirane kroz strukturiran dizajn za odvažne, smele, samosvesne i slobodne žene sa integritetom i ličnošću – poput zvezde su na vrhu novogodišnje jelke u svakom prazničnom outfitu.

Dragana Mirčetić svojom Holiday kolekcijom predstavlja jedinstvenu fuziju dizajna, mode i umetnosti. Tragajući za novim formama, oslobodivši svoj kreativni potencijal i koristeći najkvalitetniju vrstu italijanske kože kao izražajno sredstvo, umetnica je pomerila granice savremene primenjene umetnosti.

U svaki komad je ugradila lični, prepoznatljiv autorski rukopis, čime je potvrdila visoku pozicioniranost svog brenda “Arte&Bellezza“ na domaćem i internacionalnom modnom nebu. Inspiraciju za kolekciju je pronašla u svedenim geometrijskim oblicima kvadrata, kruga i trougla.

Cela kolekcija se temelji na vrhunskoj preciznosti tehničke izvedbe, pažljivo odabranoj skali boja, znalačkoj konstrukciji formi i volumena, profesionalnom tretiranju površina i čistim linijama. Njeni modni detalji nemaju samo utilitarnu funkciju. Oni su definitivno po svim parametrima prave umetničke kreacije, vajarska dela koja kao eksponati vrhunske estetske vrednosti mogu naći svoje mesto u prestižnim svetskim muzejima savremene umetnosti“, ističe Maja Škaljac Stanošević, istoričarka umetnosti.

Fotografije: Tanja Bažalac

Najnovije