Harper's Bazaar Srbija

Upoznajte Guest in Residence: Gigi Hadid lansirala modni brend

Nakon Brada Pitta i Gigi kreira odeću od kašmira.

Kada se Gigi Hadid preselila u Njujork iz Los Anđelesa, pre skoro deceniju, zatekla ju je posebno oštra zima na Istočnoj obali. To vreme, kako je rekla, od koga se kosti smrzavaju, predstavljalo je šok za njen organizam.

Ja sam od onih osoba kojima je uvek hladno, čak i kada je drugima vruće, ispričala je o sebi Gigi, na predstavljanju svog modnog brenda Guest in Residence.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigixhdx)

Manekenka je za vreme pandemije, kada je boravila na porodičnoj farmi u Pensilvaniji, i bila u drugom stanju sa ćerkicom Kai, odlučila da proizvodi odevne predmete od kašmira

Zašto kašmir? Prisetila se još jedne priče iz Njujorka, kada je došla da studira. Zbog hladnih zima, a prethodno navikunta na sunčani Los Anđeles, Gigi su roditelji poslali gomilu džempera od kašmira. Imala je jedan sivi polo, koji se kopčao kožnim kaiševima (mamin) i ogroman pleteni kargdigan (tatin). Tada, u periodu tranzicije, koji opisuje kao divlje uzbuđujuć i zbunjujuć, udobne pletene stvari roditelja nudile su joj ohrabrujući osećaj doma. “Bili su to jedini komadi kašmira koje sam psoedovala dugo vremena, i još uvek ih imam”, rekla je Hadidova. 

Lansiranje brenda Guest in Residence, za mnoge ne predstavlja iznenađenje već logičan korak u Giginoj karijeri. 

Napravila je kolaboracije sa brendovima Tommy Hilfiger, Frankies Bikinies, Francesca Aiello, ali je svoju liniju odeće od kašmira dugo kuvala: “Nisam žurila, znala sam da će naići nešto što se čini ispravnim, što ima integritet”. 

Lansiranje brenda Guest in Residence održano je u L’Avenue at Saks u Njujorku. Među zvanicama su se našli Gigini prijatelji, među kojima su Tan France, Imaan Hammam, Emily Ratajkowski. 

Najveću podršku, i sinoć i tokom stvaranja brenda, manekenki je pružila porodica, posebno sestra Bella Hadid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Kolekcija Guset in Residence nisu samo džemperi. Tu su slim-fit trenerke za trčanje, duksevi, topovi, šalovi, kape.

Sve je u jarkim bojama, pink, žutoj, crvenoj, a neki komadi imaju “limited edition” oznaku. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije