Harper's Bazaar Srbija

Giorgio Armani će svoju novu kolekciju predstaviti uživo na televiziji

Revija će biti uživo emitovana 26. septembra na italijanskom kanalu La7.

U intervjuu za italijanski list Corriere della Sera, Giorgio Armani je najavio da će se revija za predstavljanje kolekcije proleće/leto 2021 odvijati iza zatvorenih vrata, ali da će se uživo prenositi na italijanskoj televiziji.

„Najjednostavnije ideje su obično najbolje”, rekao je dizajner. „1980-ih je moda imala sjajne trenutke kroz televiziju, kada su se dizajneri često pojavljivali na malim ekranima i razgovarali o svemu. Ali televizija nikada nije korišćena za prikazivanje nove kolekcije, čak i pre nego što je vide profesionalci na terenu.“

Prošlog februara, malo pre karantina u severnoj Italiji, revija je trebalo da se održi u amfiteatru smeštenom u sedištu Armanija u ulici Bergognone 59 u Milanu. Dan ranije, dizajner je dao izjavu u kojoj obaveštava goste da revija neće biti održana “u pokušaju da podrži nacionalni napor da zaštiti javno zdravlje”.

„Želim da pokažem da postoji još jedna alternativa, mimo Interneta“, rekao je u intervjuu dizajner koji je tokom karantina govorio o potrebi stvaralaca da pobegnu od ludila i „nemoralnog“ tempa koji nameće industrija u korist održivije i autentičnije mode koja će dati prostor čoveku i kreativnosti.

foto:harpersbazaar.gr

Najnovije