Harper's Bazaar Srbija

Glenda Bailey odlazi kao glavni urednik Harper's Bazaar-a

Glenda Bailey nakon devetnaest godina rada, napušta svoje mesto glavnog urednika Harper’s Bazaar US magazina…

Iza sebe, ona ostavlja veoma interesantno poglavlje ovog modnog magazina, sa brojnim pohvalama i nagradama, uključujući devet ASME Best Cover, 11 Lucie Awards nagrada za fotografiju i Adweek Hottest Fashion Magazine of the Year nagradu iz 2015.godine. Pre nego što se pridružila timu Harper’s Bazaar magazina 2001.godine, Glenda je pet godina provela kao glavni i odgovorni urednik Američkog izdanja magazina Marie Claire, a pre toga, nalazila se na istoj poziciji u britanskom izdanju, gde je učestvovala u samom lansiranju 1988.godine. 

2011.godine, ona je dobila Orden Britanske Imperije od kraljice Elizabethe II, čime je prepoznat njen doprinos svetovima žurnalizma i mode, pre nego što je 2019.godine uzdignuta na čin Dame. Francuska vlada odlikovala ju je zvanjem Viteza iz Reda umetnosti i književnosti 2012.godine.

Predsednik Heart Magazines kompanije, Troy Young, izjavio je: “Glendin trag na Bazaar brend je neprikosnoven i njen doprinos je nemerljiv. Ona je strastvena kada se radi o modi, bilo iz ugla zabave ili visoke umetnosti, a nama je bila čast što smo mogli da se oslonimo na njenu kreativnost i maštu u našim globalnim izdanjima”. 

Prema navodima, Glenda će i dalje nastaviti da podržava publikaciju Harper’s Bazaar magazina kao globalni konsultant, koji će raditi na partnerstvima brenda od 1.marta, dok će njen naslednik u ovom izdanju biti objavljen uskoro. 

Najnovije