Harper's Bazaar Srbija

Golden Globes 2023: Prvi holivudski crveni tepih u godini demonstrirao je svoju veličinu

Nakon prošlogodišnje pauze usled malverzacija HFPA-e, holivudski glamur se vratio sa porukom da je tu da ostane - zauvek.

Sezona dodele nagrada počela je u utorak uveče, dodelom Zlatnog globusa 2023. na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Događaj je usledio nakon pauze u 2022, kada je ceremonija obustavljena nakon što je holivudsko Udruženje stranih novinara (HFPA) – koje bira nominovane i pobednike – optuženo za finansijske i etičke greške.

Ovogodišnju dodelu vodio je komičar Jerrod Carmichael, a među velikim pobednicima u kategorijama glume bili su Austin Butler, koji je osvojio Zlatnu statuetu za najboljeg glumca igrajući Elvisa Presleya u biografskom filmu Baza Lurhmanna, i Cate Blanchett, kojoj je uloga u Taru donela četvrti Zlatni globus. Zendaya je takođe osvojila svoj prvi globus za ulogu u Euforiji, ali su obožavaoci, nažalost, ostali uskraćeni za pojavljivanje modne miljenice na crvenom tepihu, koja nije prisustvovala večeri.

Statuete na stranu, sve oči bile su uprte u modu, dok je Holivud isporučio prvi veliki crveni tepih u 2023. Mnoštvo mašni, tafta i haljina sa šljokicama, kao i neizostavnih vibrantnih boja. Tu je bila Letitia Wright u custom Prada zagasito narandžastoj haljini i Jenna Ortega u plisiranoj Gucci haljini. I dok su statement ogrlice bile primetno odsutne, pojavio se naš novi omiljeni dodatak na crvenom tepihu: nošenje prstenova preko rukavica poput Natashe Lyonne i Dolly De Leon.

Dramatično pojavljivanje na kraju večeri izvela je, niko drugi do – Rihanna. Pevačica, nominovana za svoju pesmu “Lift Me Up” iz Black Pantera, ušetala je na 80. ceremoniju dodele nagrada nekoliko minuta nakon što su svi stigli. Njena voluminozna Schiaparelli couture crna haljina nije imala bilo kakav ogrtač: svaki rukav vukao se po zemlji, kao trake fantastične, masivne mašne.

Pogledajte ispod u galeriji najlepše izglede slavnih sa dodele Golden Globes 2023.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije