8 Gucci klasika koji će zauvek biti večiti

Da li već posedujete barem jedan?

Kada govorimo o luksuznim brendovima, Gucci je uvek bio na samom vrhu. Pored vodećih giganta modne industrije – Chanel, Dior, Saint Laurent, Louis Vuitton, italijanska modna kuća, osnovana pre 100 godina, ni jednog trenutka nije gasila svoj sjaj. Iako ne možemo poreći veliki uticaj i preobražaj brenda uz Tom Forda, od kako je Alessandro Michele preuzeo ulogu kreativnog direktora 2015., Gucci je kompletno transformisan.

Zahvaljujući ovom kreativnom direktoru, brend je postao najpopularniji i najprofitabilniji u “porodici” Kering (u kojoj se nalaze i Bottega Veneta, Saint Laurent i Balenciaga). Ne može se poreći efekat nove estetike koju je Michele doneo etiketi.

Prema platformi za modnu pretragu List, Gucci je najpopularniji brend nakon Nike-a i Off-White-a. Pa kako im je to uspelo? Zahvaljujući Alessandru koji je pomerao granice kuće, kolekcije su bivale sve više eksperimentalne i uzbudljivije, što se uvuklo u dnk brenda.

To ne znači da je sve što Alessandro radi savršeno, ali jedno je sigurno: modu učinio dostupnom. Od torbi koje su postali apsolutni klasici do majica sa logom kao i GG kaiša, predstavljamo vam u galeriji 8 legendarnih komada iz Michele ere koji već ispisuju modnu istoriju.

Priredila: T.Mišović

Foto: Instagram, Profimedia

Najnovije