Harper's Bazaar Srbija

Harris Reed je novi kreativni direktor modne kuće Nina Ricci

Jedan je od najmlađih dizajnera, ikada, koji su dospeli na ovako visoku poziciju.

Mladi i sve popularniji mladi dizajner Harris Reed, poznat po stilizacijama za neke od najvećih zvezdi današnjice kao što su Harry Styles, Iman i Lil Nas X, postao je kreativni direktor brenda Nina Ricci.

Francuska modna kuća trenutno posluje pod pokroviteljstvom španske grupe Puig, a Harris je najmalađi dizajner koji se ikad nalazio na čelu ovog brenda. On ima samo 26 godina, a prvu kolekciju za brend Nina Ricci prikazaće početkom 2023.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NINA RICCI (@ninaricci)

Pre Reeda na čelu kuće nalazio se dvojac u sastavu dizajnera Lisi Herrebrugh i Rushemy Bottera, koji danas stoje iza Botter brenda, a kuću Nina Ricci napustili su u januaru.

Počastvovan sam što se pridružujem francuskoj modnoj kući koja u svojim nedrima čuva blago sačinjeno od glamura, istorije i moći, koje sam spreman da istražujem. Istinski sam uzbuđen da se suočim sa svim izazovima sa kojima se danas suočava ženstvenost u modi i lepoti, i to jednoj ovakvoj kući, rekao je Reed povodom postavljanja na mesto kreativnog direktora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NINA RICCI (@ninaricci)

Harris, koji je diplomirao na Central Saint Martins akademiji za modu i dizajn u Londonu 2020, dakle na istom prestižnom koledžu koji je pohađala naša Roksanda, postao je poznat po svom gender-fluid dizajnu, dok je brend Nina Ricci, osnovan 1932, širom sveta asocijacija na predivne haljine i parfeme. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije