Harper's Bazaar Srbija

Harry Styles X Gucci: Nova HA HA HA kolekcija

Liniju odeće napravila su dva dugogodišnja prijatelja - britanski pevač i kreativni direktor italijanske modne kuće, Alessandro Michele.

Lansirana tokom Milanske nedelje mode, kolekcija HA HA HA nastala je u saradnji dva dugogodišnja prijatelja i saradnika – britanskog muzičara i glumca Harryja Stylesa i Alessandra Michelea, kreativnog direktora kuće Gucci.

Ime kolekcije predstavlja spoj prvih slova imena dvojice kreativaca i opisana je kao: “inventivno putovanje dve osobe”.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Susret Harryja i Alessandra predstavlja ljubav na prvi pogled. Tokom godina, njih dvojica su izgradili čvrstu vezu zasnovanu na razmeni kreativne energije, interesovanja, zajedničkih vizija. Harry je prvo postao zaštitno lice kuće Gucci, učestvujući u nekoliko promotivnih kampanja i videa, pa je bio deo tima koji je dizajnirao uniseks parfem italijanske kuće – Gucci Memoire, a sada je, u saradnji sa Micheleom, napravio zajedničku kolekciju. 

– Harry ima neverovatan osećaj za modu. Posmatrajući njegovu sposobnost da kombinuje pojedine komade odeće – koja odlazi toliko daleko od uobičajenih standarda ukusa i ustaljenih obrazaca imidža i spoljašnjosti, došao sam do zaključka da on ima ličnu reakciju na sve što za njega kreiram – ono što obuče uvek učini svojim. Sam pogled na njega kod mene izazove osećaj neverovatne slobode, rekao je Michele o Harryju i dodao: “Ideja o zajedničkoj saradnji javila mi se jednog dana dok smo pričali telefonom. Predložio sam mu da napravimo “garderobu iz snova”, da počnemo od onih malih neobičnosti koje su karakteristične za detinje snove. Na kraju smo završili kombinujući estetiku popa iz sedamdesetih i boemskog stila, ne bismo li stvorili obrnutu viziju toga kako treba da izgleda klasičan džentlmen”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Jakne, kaputi, pantalone, košulje sa porubima, neobični aksesoari, marame – sve to je deo HA HA HA kolekcije, koju bi, da je živ, definitivno obožavao David Bowie.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije