Harper's Bazaar Srbija

Hublot: Sat za zvezde i sve one koji se tako osećaju

Najnoviji model sata "Big Bang Unico" predstavlja vizionarsko remek-delo.

Hublot je jedan od najmlađih proizvođača luksuznih ručnih satova. Iako postoji nešto više od 4 decenije u kratkom roku stekao je veliku popularnost, zahvaljujući inovativnim rešenjima i smelim kombinacijama, naizgled nespojivih, materijala. 

Osnivač i veliki vizionar, Carlo Crocco predstavio je 1980. godine prvi Big Bang model. Njegova ideja bila je da stvori praktičan sat koji bi mogao da odoli svi uslovima, te je po prvi put u svet horologije uveo gumu kao materijal spojivši je sa zlatom koje je imalo dugu tradiciju upotrebe. Time je postavio novu viziju luksuza koja je označila početke Hublotove „Umetnosti fuzije“.

Tri decenije kasnije Big Bang kolekcija dobila je novu liniju koja je spojila neponovljivi stil ikone sa prvim mehanizmom proizvedenim od strane Hublota – Unico, po kome nosi i naziv. Radikalan Big Bang dizajn je evoluirao da bi se prilagodio potpuno novom hronografskom pokretu. Pored svoje funkcionalnosti od 3-dnevne rezerve snage i flyback funkcije za zaustavljanje i resetovanje hronografa na nulu, Big Bang Unico je pokazao novi identitet – vidljiv mehanizam kroz otvoreni brojčanik tako da je postignut impozantan, a opet elegantan izgled koji ostavlja zadivljujući efekat.

Kao novina stigao je i kaiš od strukturirane, rebraste gume koji, pomoću One Click opcije, može lako da se zameni, dajući satu sasvim drugačiji stil. Ubrzo je kućište smanjeno sa 45 mm na prečnik 42 mm. Na taj način je postignut uniseks dizajn, te Unico satovi savršeno odgovaraju i muškarcima i ženama.

U narednim godinama Hublot je pomerio granice u časovničarstvu tako da sada zaljubljenici u skupocene satove mogu da biraju Unico modele fantastičnog kolorita koji su izrađeni od keramike u boji, zatim od 18-karatnog zlata ili moćnog titanijuma, dok za one koje žele da njihov sat bude poput prestižnog nakita tu se verzije ukrašene dijamantima i dragim kamenjem u boji. 

Hublot satovi čekaju vas u Maestro Jewelers radnji u Beogradu, Nušićeva 12a.

Foto: Profimedia, Promo

Tekst: Harper’s BAZAAR

Najnovije