Harper's Bazaar Srbija

Imenovanje trga Gabrielle Chanel u Dovilu

U petak, 11. septembra 2020., tokom 46. američkog filmskog festivala u Dovilu – koji se održavao od 4. do 13. septembra i čiji je CHANEL partner drugu godinu zaredom – trg je dobio ime po Gabrielli Chanel.

Smešten na poluostrvu Dovil, odaje počast vezama koje spajaju odmaralište i Chanel više od jednog veka. Dovil ima poseban odjek u istoriji CHANEL-a. U ovom amblematičnom odmaralištu Belle-Epoque 1912. godine, Gabrielle Chanel otvorila je prodavnicu šešira u ulici Gontaut-Biron. Dizajnerka je zapazila gornji deo odeće koju su nosili ribari i odlučila je da koristi ovaj „siromašni“ materijal, koji je do tada bio rezervisan za muško donje rublje i mornarske majice. Od 1913. godine izrađivala je majice od žerseja.

Bež boja vlažnog peska na plaži u Dovilu postala je jedna od njenih omiljenih boja, a Gabrielle Chanel nametnula je oslobođenu i odlučno modernu siluetu, koja će zauvek promeniti privlačnost žena.

Imenovanje „Place Gabrielle Chanel“ održano je u prisustvu Brunoa Pavlovskya, predsednika modnih aktivnosti CHANEL-a, Philippea Augier-a, gradonačelnika Dovila i glumice, pevačice i ambasadorke CHANEL-e Vanesse Paradis, takođe predsednice žirija festivala ove godine.

#CHANELinDeauville

 

Najnovije