Harper's Bazaar Srbija

Izložba posvećena Coco Chanel stiže u čuveni londonski muzej

Otvaranje je sledeće godine, te ljubitelji mode i umetnosti imaće dovoljno vremena da isplaniraju put koji se ne propušta.

Čuvena Gabrielle Coco Chanel svojim revolucionarnim dizajnima ispisivala je modnu istoriju I menjala način odevanja s početka 20. veka, čiji duh i dan danas se oseća. Prilikom kreiranja kretala je od sebe, te osmišljavala modele koji će pristajati savremenoj, aktivnoj i nezavisnoj ženi, među kojima su mnogi ostali deo savremenog modnog kanona.

Izložba u čast velike dizajnerke, pod nazivom “Fashion Manifesto”, koja stiže u londonski Victoria&Albert muzej, upravo će svakom posetiocu omogućiti da oseti evoluciju Chanel stila, kroz analizu njene dugogodišnje karijere, ličnog stila ali i čitavog doprinosa samoj modi.

Stalnoj postavci iz pariske Palais Galliera, londonski muzej dodaće i retko viđene artefakte iz sopstvene arhive, te ćemo imati priliku izbliza da vidimo originalne dizajne i komade koje su nosile dive poput Marlene Dietrich i Lauren Bacall. Kroz 8 tematskih celina, biće istaknuto 180 kreacija, modni dodaci, kozmetika kao i parfemi nastali od otvaranja prvog Chanel butika davne 1910. pa sve do poslednje kolekcije iz 1971. godine.

Otvaranje je predviđeno za 16. septembar 2023. i trajaće sve do 25. februara 2024. godine -sasvim dovoljno vremena za planiranje posete Londonu i izložbi o kojoj će se dugo prepričavati.

Foto: Profiemedia, Instagram

Priedila: T.M.

 

Najnovije