Harper's Bazaar Srbija

Izraelski draguljar napravio je najskuplju zaštitnu masku

Njena cena je 1,5 miliona dolara!

Izraelski brend nakita, Yvel, kreirao je najskuplju zaštitnu masku za lice na svetu. Izrađena je od 18K belog zlata i dekorisana sa 3.600 belih i crnih dijamanata.

Na zahtev kupca, maska će biti opremljena N99 respiratornim filterima – jednim od najefikasnijih u periodu koronavirusa. Ova maska košta 1,5 miliona dolara. Kupac je bogati kineski biznismen koji živi u Sjedinjenim Državama, prema Yvel vlasniku brenda, ali njegovo ime nije objavljeno.

Zlatar je takođe napomenuo da u vreme kada ljudi širom sveta gube posao zbog pandemije, takva maska može izgledati neprimereno, pa je ni sam nije nosio. Ali, zahvalan je na prilici što radi na takvom projektu i na taj način obezbeđuje radna mesta za svoje zaposlene u ovom teškom trenutku. “Ne može se sve kupiti novcem, ali ako neko želi da kupi veoma skupu masku, želi da je stavi, prošeta i privuče pažnju, to bi trebalo da ga učini srećnim”, rekao je.

Maska će definitivno dodati draž svakodnevnom look-u, jer su postale obavezni deo lične zaštite. Ali sa 270 grama – gotovo 100 puta veće težine od uobičajene maske za lice – malo je verovatno da će to biti svakodnevni praktični dodatak.

foto:bazaar.ru

 

Najnovije