Jacquemus će biti Nagrađen od Strane Couture Council-a Museum-a na FIT-u

Ovaj godišnji događaj obećava da će biti istinski spektakl u čast jednog od najkreativnijih dizajnera današnjice.

Couture Council of Museum at FIT najavio je da će ove godine dodeliti prestižnu nagradu 2024 Couture Council Award for Artistry of Fashion Simonu Porteu Jacquemusu, osnivaču i dizajneru istoimenog brenda. Ova nagrada biće uručena tokom godišnjeg ručka koji će se održati 4. septembra u David H. Koch teatru u Lincoln Centru, uoči početka Njujorške nedelje mode.

Prikupljena sredstva sa ovog događaja biće namenjena jedinom njujorškom muzeju posvećenom isključivo modi, Museum at FIT.

Upravni odbor Couture Council-a, čiji članovi uključuju Deenu Aljuhani Abdulaziz, kao i Saru Wetenhall, predsednicu i vlasnicu The Colony Palm Beach, biće kopredsednici događaja. Nordstrom je petu godinu zaredom glavni sponzor ovog prestižnog događaja.

Jacquemus, rođen na jugu Francuske, započeo je svoju karijeru u Parizu 2009. godine, sa samo 19 godina, posvetivši svoj brend svojoj pokojnoj majci. Njegove kolekcije, poznate po razigranom dizajnu za žene i muškarce, inspirisane su francuskom kulturom i univerzalnim gestovima lepote. Jacquemus je zaslužan za inovativan pristup pariskoj modnoj sceni, sa svojim dekonstruktivnim i nadrealističkim kolekcijama koje pomeraju granice francuske mode.

Njegova dostignuća uključuju finaliststvo za LVMH nagradu 2014. godine, kao i osvajanje LVMH Special Jury Prize 2015. godine. Ove godine, Jacquemus je dobio Neiman Marcus za inovaciju na polju mode. Takođe, ove godine je postao najmlađi dizajner koji je dobio najviše francusko priznanje za kulturna dostignuća, Viteza Reda umetnosti i književnosti (Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres).

Jacquemus je poznat po pokretanju globalnog trenda za mikro torbe i svom uspešnom biznisu sa cvećem. Njegovo veliko prisustvo na društvenim mrežama dodatno je doprinelo njegovoj popularnosti. Sledeći korak za brend je otvaranje glavne prodavnice u Njujorku.

Ovaj godišnji događaj obećava da će biti istinski spektakl u čast jednog od najkreativnijih dizajnera današnjice, čije inovacije i predanost umetnosti mode ne prestaju da inspirišu globalnu modnu zajednicu.

Foto: Profimedia

Najnovije