Harper's Bazaar Srbija

Kako staro da postane novo: Letizia od Španije u haljini staroj 41 godinu

Kako staro postaje novo demonstrirala je kraljica Španije sa par stilskih trikova.

Lepa Letizia poznata je po recikliranju modela koje je nosila pre nekoliko godina, nije joj strano ni da s vremena na vreme zaviri u kraljevski garderober i odabere ponešto od onoga što je svojevremeno nosila njena svekrva – kraljica Sofia.

Međutim, ovoga puta prevazišla je samu sebe, opredelivši se za haljinu koju je kraljica Sofia nosila pre fantastične četiri decenije.

Sofia je ovu haljinu u nežnoj nijansi roze sa isto tako nežnim cvetnim dezenom, nosila tokom zvanične posete Rimu 1980. godine.

Letizia se opredelila za ovu haljinu juče tokom ugošćavanja čileanskog predsednika Sebastian Pinera u španskoj kraljevskoj palati.

Moderan twist postigla je prvenstveno zahvaljujući stilizovanju detalja naravno, to je na prvom mestu bila njena frizura, koja je možda ponajviše i podigla celokupan izgled – visoko vezan konjski rep, zahvaljujući kome je aktuelna kraljica Španije izgledala poput devojčice, dok je odabir Sofie pre četiri decenije pratio formalne trendove frizura iz ere 80-ih.

Zahvaljujući kosi sklonjenoj sa lica do izražaja su došle minđuše od belog zlata sa sitnim dijamantima, isticale su se sjajem ali i efektnom formom pera. U pitanju su minđuše koje dolaze iz poslednje Chanel kolekcije nakita, a cena im je vrtoglavih 6.800 evra.

Jedva primetan, ali značajan detalj bio je i tanak srebrni kožni kaiš koji potpisuje Michael Kors.

Dok su visoke potpetice nude tona španskog brenda Magrit zaokružile elegantnu, ženstvenu kombinaciju.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije