Književni sastanci u studiju Chanel - prva diskusija sa Charlotte Casiraghi već se može gledati

Charlotte Casiraghi i Sarah Chiche razgovaraju o književnosti.

Kuća Chanel pokrenula je novi ciklus događaja - Rendez-vous littéraire rue Cambon („Književni susreti u ulici Cambon“). Prvi sastanak ciklusa dogodio se 26. januara u Chanel Haute Couture u ulici Rue Cambon 31, koji je obnovio pariski dizajner enterijera Jacques Grange.

Sastanak su otvorile ambasadorka kuće Charlotte Casiraghi i francuska spisateljica Sarah Chiche. Razgovarale su sa istoričarkom književnosti Fanny Arama o nemačko-ruskom piscu i psihoanalitičaru Lou Andreas-Salomé. Ovaj događaj biće samo prvi u nizu - kuća Chanel se nada da će stvoriti dobru tradiciju.

Ideja za projekat pripada kreativnoj direktorki Virginie Viard i Charlotte Casiraghi.

Tema je izabrana s razlogom. Ljubav prema književnosti oduvek je bila u središtu Chanelovog DNK - i sama Gabrielle Chanel i Karl Lagerfeld delili su veliku ljubav prema čitanju i književnosti. Novi projekat će za publiku ponovo otkriti pisce prošlosti i dati reč piscima današnjice.

 foto: Chanel 

Pročitajte još

Pročitaj još

Tamara Kalinić otkriva vam sve što treba da znate o mirsnim poljima sa kojih nastaje Chanel N°5!

Posetom cvetnim plantažama od kojih kuća Chanel pravi parfeme (najstariji kreiran 1921. godine), Tamara Kalinić otkriva na koji način se legat Gabrielle Chanel pažljivo neguje i interpretira danas.

Želimo svaki model iz poslednje Chanel kolekcije!

Sa pogledom na panoramu Dubaija, odabrana publika imala je prilike da uživo pogleda kolekciju inspirisanu 60-im.

Ručno krojena Chanel haljina u kojoj se Nina Flohr udala za princa Filipa zasenila je i najlepše kraljevske venčanice koje smo do sada videli

Kraljevsko venčanje u Grčkoj okupilo je pripadnike evropskih monarhija, a mlada je blistala u Chanel venčanici sa mašnom koja će postati nova inspiracija budućim nevestama.

Šta kultne beauty proizvode čini toliko traženim, a druge ne?

Ko god je u poslednjih dve decenije pomirisao kultni Chanel broj 5 složio se sa tim da miriše zapravo ništa naročito, ali činjenica je da je ovaj parfem i dalje na tronu najpoželjnjih. Zašto?

Niko ne nosi Chanel poput nje: Penelope Kruz u ikoničnom kompletu postigla vamp look

Španska glumica ambasador je Chanel kuće, te ne čudi što je često viđamo u njihovim kreacijama, ali ovog puta nadmašila je samu sebe.

Izgled dostojan najbolje glumice: Penelope Cruz blistala je na crvenom tepihu u srebrnoj Chanel toaleti

Pored titule za najbolju glumicu na venecijanskom filmskom festivalu, zaslužila je i modnu titulu za najbolje odevenu.