Harper's Bazaar Srbija

Ko će preuzeti mesto kreativnog direktora brenda Givenchy

Intrige i dalje postoje.

Clare Waight Keller napustila je mesto kreativnog direktora Givenchy, radeći na toj poziciji samo tri godine.

Za sada je modna kuća odbijala da komentariše ko će postati naslednik Clare Waight Keller, ali postoje nagađanja. Modna industrija je u teškoj situaciji zbog pandemije, potražnja za robom iz luksuznog segmenta je opala, a mnogi modni događaji otkazani su u potpunosti. Uprkos tome, nema sumnje da poslednjih meseci Givenchy aktivno traži kandidata za ulogu kreativnog direktora. Nadležni izvori navode da ugovor sa novim dizajnerom još nije zaključen.

Potencijalni kandidati uključuju Matthewa Williamsona, osnivača 1017 Alyx DSM američkog brenda ulične mode. Pre nego što je stvorio vlastiti brend, Matthew je radio kao stilista i sarađivao sa Kanye Westom i Lady Gagom.

@matthewmwilliams

Julien Dossena, dizajner Paco Rabanne i Davide Renne, odgovoran za žensku Gucci liniju, kao i Lucie i Luke Meier, koji su poslednje tri godine bili na sličnom položaju u Jil Sander, mogu preuzeti mesto kreativnog direktora.

@juliendossena

Givenchy se smatra jednom od malih modnih kuća u LVMH, koju nadmašuju brendovi poput Dior, Louis Vuitton i Fendi. Istovremeno, upravo je ovaj francuski brend i dalje zadržao svoj veličanstveni i aristokratski šik, što je i dalje glavna karakteristika Givenchy proizvoda.

Najnovije