Harper's Bazaar Srbija

Ko je Beatrice Borromeo? Ona je zapravo najbolje obučena royal dama Evrope

Ona je italijanska novinarka aristokratskog porekla i supruga unuka čuvene Grace Kelly.

Iako se ovih dana priča da je Alessandra de Osma, supruga princa Christiana od Hanovera najbolje obučena princeza Evrope, a što ćemo svakako videti u godinama koje slede, zapravo je Beatrice Borromeo, snaja pokojne Grace Kelly, najbolje stilizovana dama plave krvi.

Beatrice Borromeo je italijanska novinarka aristokratskog porekla i supruga Pierra Casiraghija, koji je sin princeze Caroline od Monaka i unuk čuvene Grace Kelly .

Evolucija njenog stila započela je još kada je Beatrice radila kao model, a sada je ova IT devojka svojom modnom pojavom iza sebe ostavila i čuvene kraljevske dame Kate, Meghan i Leticiju.

Beatrice je na svom venčanju u Monaku nosila ne jednu, već četiri venčanice: dve sa potpisom Valentina, a dve iz kuće Armani Privé, što je bio dovoljan znak o kakvom se modnom znalcu radi.

Na crvenom tepihu primetna je sklonost princeze Beatrice ka balskim haljinama koje zahvaljujući svojoj urođenoj prefinjenosti uspeva da iznese na najvišem nivou.

Za formalnije prilike često bira Giorgio Armani ukrojene kapute, dok u dnevnim kombinacijama često nosi Alberta Ferretti i Dior haljine.

Uoči Diorove modne revije za proleće/leto 2021, pariski brend ju je pozvao da postane ambasador kuće, pa smo tom prilikom videli i kako to izgleda kada Beatrice odene ležeran kombinezon u paru sa trendi patikama.

Ko je zapravo Beatrice Borromeo?

1. Ona je majka

Zajedno sa svojim suprugom, Beatrice ima dva sina: Stefana i Francesca.

2. Diplomirala je na koledžu Ivy lige

Pohađala je neke od najboljih škola na svetu, a kada je magistrirala novinarstvo, učinila je to 2012. godine na Kolumbijskom univerzitetu.

3. Ona je kći grofa

Njen otac je Don Carlo Ferdinando Borromeo, grof od Arone, a njena majka je grofica Donna Paola Marzotto. 

4. Njena porodica poseduje ostrva

Njeno poreklo uključuje neke od najpoznatijih Italijana na svetu. Njena porodica je veoma bogata i poseduje većinu Boromejskih ostrva, koja se nalaze u Lago Maggioreu.

5. Ona je ateista

Iako je u srodstvu sa kardinalom Rimokatolčke crkve koji je kasnije kanonizovan za sveca, Beatrice sebe smatra ateistom.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije