Kolekcija Max Mara Resort 2021 posvećena Sankt Peterburgu

U početku je revija Resort brenda Max Mara bila planirana za proleće – događaj koji je modna industrija čekala sa posebnom strepnjom.

Uostalom, ovaj put je Sankt Peterburg zamišljen kao veličanstvena „pista“ za predstavljanje nove kolekcije. Pandemija je promenila velike planove modnog brenda, ali nije nam mogla oduzeti jednu od glavnih potreba – da sanjamo.

I danas, kolekcija Max Mara Resort 2021, predstavljena je pod nazivom „Razum i osećanja“. „Razum” u kolekciji Max Mara predstavlja harmoniju gradske arhitekture; neoklasicizam Peterburga pretvorio se u bogate tkanine i elegantan kroj. Ali u ovoj odeći postoji nešto lirsko i romantično, sami „osećaji“, oduševljenje i uzbuđenje, za koje su zaslužni sofisticirani finiši i dodaci.

„Max Mara zamišlja princa Feliksa i princezu Irinu u jeku doba Belle Epoque, u sjajnim dnevnim boravcima Jusupovske palate. Usred veličine prošlih dana predstavljaju ih slike budućnosti, slike onoga što dolazi – doba mašina, konstruktivizam, modernost. „Razum i osećanja“ mešaju prošlost i budućnost, stvarajući sliku sadašnjosti“, navedeno je u zvaničnoj izjavi.

Predstavnici Max Mara imali su čast da i lično pregledaju odevne predmete Feliksa, Irine i njihovih gostiju, kako bi ih metaforično i vrlo stilski tumačili u novoj kolekciji. Otuda asimetrične suknje, lakonske tunike i elementi uniformi. Ne samo prvoklasna i moderna metafora, već i neverovatno bliska kolekcija za naša srca, stvari koje ćete želite da ostavite u nasleđe.

 

Najnovije