Harper's Bazaar Srbija

Kuća za lutke: karneri, mašne i obimne suknje u kolekciji Miu Miu Resort 2021

Glamur 50-ih i malo grunga!

Kolekcije Resort Miu Miu obično odražavaju prolećno/letnju temu i raspoloženje. Ovoga puta Miuccia Prada je krenula malo drugačijim putem.

Kolekcija Resort 2021 više nastavlja ideje jesen/zima sezone. Istina, tamo se pozvala na četrdesete, a u ovom slučaju – na pedesete. Ali isto tako pametno pomešala je njihov glamur sa malo grungea. Naravno, nema ničeg iznenađujućeg u odabiru ove posebne estetike. Pedesete su jedno od omiljenih doba modne kuće Prada. Istina, dizajnerka ih obično ne citira s poštovanjem, poput drugih dizajnera, već ironično.

A pošto je Miu Miu dizajnerski „junior“ brend, čast da nose sve ove ženstvene komade pripala je njenim heroinama. Modeli u novom lookbook-u izgledaju kao da idu na debitantski bal. Obukle su se u balske haljine ukrašene slojevima karnera, kristala i ogrlica, i naravno svoje najlepše štikle. Ali mladost karakteriše pobuna. To znači nespremnost da se povinuje pravilima koja je neko uspostavio. Zbog toga je stajling uzorne devojke obilno razblažen nepažljivim detaljima rokenrola. Patike su kombinovane sa krinolinama, tijare sa perlama, a sandale sa mašnama nose se sa trenerkama.

Inače, u kolekciji ima i puno kućne odeće – nećemo još jednom objašnjavati kakav je efekat karantin imao na dizajnere. Jedan od najlepših komada kućne odeće je ogrtač koji se nosi preko puf suknje sa leopard printom. Stajling istovremeno podseća na modne haljine 50-ih – zbog karakteristične siluete peščanog sata.

Koliko dizajnera znate koji mogu da kombinuju kućnu odeću i vintage modu u jednom look-u? Verujemo da je Prada jedini brend kome to uspeva.

Najnovije