Legendarna haljina princeze Diane izložena u Kensington palati

Nosila ju je kada je plesala sa Travoltom!

Plišana haljina princeze predstavljena je prvi put u palati.

Haljina koju je nosila Diana, princeza od Walesa, kada je plesala sa Johnom Travoltom 1985. godine, izložena je u palati Kensington od 30. jula.

Historic Royal Palaces kupio je čuvenu haljinu od pliša na aukciji za 290.000 dolara u decembru 2019. godine. Haljinu je dizajnirao Victor Edelstein, a princeza je nosila na Gala večeri u Beloj kući. Kasnije tog dana, Diana i Travolta plesali su zajedno i njihove fotografije su osvajale svetske naslovne strane.

Predstavljanje haljine u Kensington palati obeležilo je njeno ponovno otvaranje za posetioce, nakon što je u martu zatvorena zbog pandemije. Kustos Historic Royal Palaces, Eleri Lynn, ističe da haljina takođe postavlja važnu prekretnicu za Dianin lični stil i istoriju mode.

„To je trenutak kada se odmakla od volumena u ranim osamdesetim i razvila bezvremenski i elegantniji stil za sebe“, kaže Lynn. “Označava trenutak kada je njen stil evoluirao, i naravno, ikonične slike koje prikazuju njen ples sa glumcem Johnom Travoltom bile su savršen spoj forme i funkcionalnosti, sa haljinom koja se lepo vrtela dok se kretala, stvarajući nezaboravnu siluetu.“

Posetioci će moći da vide detalje haljine koje fotografije ne mogu da pokažu, kao što su prelepi akcenti i način na koji pliš predstavlja najbolje nijanse ponoćne plave boje. Lynn kaže da je princeza volela ovu haljinu i da ju je nosila ukupno osam puta.

harpersbazaar.gr

 

Najnovije