Harper's Bazaar Srbija

Londonska nedelja mode biće onlajn i rodno neutralna

Nove realnosti sveta mode.

Britanski savet mode doneo je važnu odluku. Ranije je Muška nedelja mode u Londonu, zakazana za jun, otkazana. Sada je postalo poznato da će u prvom letnjem mesecu i dalje biti modnih revija, ali online.

Modni maraton počeće 12. juna i trajaće tri dana, dok je planirano da se kombinuju muške i ženske revije kao „rodno neutralna platforma“. Sastav dizajnera još nije u potpunosti odobren, ali planira se da uključi više novih imena nego inače. Zahvaljujući ovom formatu, šira publika će moći da vidi modne revije.

“Trenutna pandemija nas sve podstiče da ozbiljno razmišljamo u kakvom društvu živimo i kako želimo da živimo i poslujemo kada se to završi. Stvarajući Fashion Week u novom formatu, prilagođavamo digitalne inovacije koje najbolje zadovoljavaju naše trenutne potrebe i postaju nešto poput globalne demonstracije budućnosti “, citirala je Caroline Rush, šefica BFC-a. Internetska platforma sadrži multimedijalne sadržaje dizajnera, umetnika i brend partnera u obliku intervjua, podcasta, dizajnerskih dnevnika i digitalnih salona, kao i priliku za kupovinu odeće iz kolekcija sledeće sezone.

Najnovije