Harper's Bazaar Srbija

Mary Katrantzou je prvi kreativni direktor brenda Bulgari za kožnu galanteriju i aksesoare

To je novostvorena pozicija.

Mary Katrantzou, grčka dizajnerka koja se probila na modnoj sceni u kasnim 2010-im svojim kitnjastim, šarenim dizajnom sa dezenima, pridružila se Bulgariju kao prvi kreativni direktor kožne galanterije i dodataka. U novoj ulozi, Mary će kreirati niz proizvoda za modnu kuću, od svakodnevnih aksesoara poput kožnih torbi do jedinstvenih i specijalnih komada visokog nakita.

Od kada je 2008. godine predstavila svoju reviju Central Saint Martins MA, Mary je postala prepoznatljiva po svojim veštinama sa printovima, tekstilom i maksimalističkim ukrasima. Nakit i aksesoari, takođe, uvek su bili istaknuti u radu dizajnerke. Čak i ta prva studentska kolekcija, koju je brzo preuzela britanska robna kuća Browns, sadržala je trompe l’oeil dezene prevelikog nakita i replike napravljene od drveta i metala.

Od tada, Mary je sarađivala sa Longchampom na kolekciji torbi, kao i sa Adidasom na odeći i patikama. Takođe je radila sa Bulgarijem 2021. godine, osećajući povezanost sa brendom, makar samo zato što deli grčko nasleđe sa njegovim osnivačem Sotiriom Bulgarijem. Dve godine nakon što je brend nakita pozajmio komade za Marynu izložbu u Posejdonovom hramu u Atini, pozvali su je da dizajnira neke komade za kapsula kolekciju. Rezultat je bio asortiman torbi inspirisan Bulgarijevim ikoničnim motivom zmije. Sada će to iskustvo Mary podići na viši nivo.

Dizajnerkini prvi komadi za Bulgari biće dostupni u prodavnicama ovog avgusta. Do tada, dizajnerka mora da putuje u Bulgarijeve ateljee u Firenci i kancelarije u Rimu iz svog doma u Atini, gde se preselila na početku pandemije da bi rodila sina. Takođe će nastaviti da radi na sopstvenom brendu, koji se nalazi u Londonu. „Endi Vorhol je rekao: „Kada sam u Rimu, uvek idem u Bulgari jer je to kao da posetim najbolju izložbu savremene umetnosti“, rekla je Mary. “Ovde ima toliko potencijala.”

Foto: Profimedia

Najnovije