Harper's Bazaar Srbija

I tema ovogodišnje Met gale je…

U centru ovog događaja će biti istorijski komadi Else Schiaparelli, Christiana Diora, Yves Saint Laurenta i mnogih drugih

Ovogodišnja Met Gala, koja će se održati u prvoj nedelji Maja 2024. godine, obećava da će biti jedna od najupečatljivijih dosad. Nazvana “Oskari mode”, ova gala večer slavi prolećnu izložbu Costume Institute-a pod nazivom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. Tema ove izložbe, zajedno sa zvaničnim dress code-om “Garden of Time”, sugeriše da će gosti biti inspirisani prirodom i vremenom u svojim izborima odevanja.

Jedan od najuzbudljivijih aspekata Met Gale svake godine je lista poznatih suorganizatora, čiji se izbor pažljivo prati. Ove godine, to čelno mesto zauzimaju Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez, Zendaya i Anna Wintour.

Ovogodišnji domaćini odražavaju različite aspekte mode i zabave. Rapper Bad Bunny, već poznat po hrabrim modnim izborima, obeležiće svoju treću godinu prisustva na događaju. S druge strane, glumac Chris Hemsworth će imati svoj prvi nastup na Met Gali, što dodatno povećava uzbuđenje i očekivanja.

Jennifer Lopez, poznata po svojoj jedinstvenoj pojavi i spektakularnim fashion momentima, već ima iza sebe 13 pojavljivanja na Met Gali, dok glumica Zendaya, sa pet prethodnih godina na crvenom tepihu, ima svojim nekonvencionalnim izborima osvojila srca publike.

Najavljena izložba “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” obećava da će prikazati modu kroz novu perspektivu, koristeći elemente kao što su veštačka inteligencija i digitalna umetnost kako bi se istakle teme prirode i vremena.

Met Gala 2024 će biti nezaboravan događaj koji će spojiti svet mode, umetnosti i zabave na jednom mestu. Gosti će imati priliku da se izraze kroz svoje modne izbore, dok će publika sa nestrpljenjem iščekivati da vidi kako će se ova nezaboravna noć odvijati na čuvenom crvenom tepihu Metropoliten muzeja umetnosti u Njujorku.

Foto: Profimedia

Najnovije