Harper's Bazaar Srbija

Moschino ima novog kreativnog direktora

Svoju prvu kolekciju za jesen 2024. predstaviće na Milanskoj nedelji mode.

Foto: Daria Svertilova za Moschino

Adrian Appiolaza je imenovan za kreativnog direktora Moschina i predstaviće svoju prvu kolekciju za kuću tokom Milanske nedelje mode 22. februara. Revija će biti održana u Museo Della Permanente gde je 1993. godine Franco Moschino proslavio 10. godišnjicu svog brenda izložbom pod nazivom “Moschino – X anti di Kaos! 1983-1993.”

Appiolaza, nedavno je bio direktor dizajna za žensku konfekciju u Loewe. Pre toga je bio na istoj funkciji pod vođstvom Clare Waight Keller u Chloe, a ranije u svojoj karijeri, Appiolaza je radio za Phoebe Philo u Chloe (ona ga je regrutovala nakon što je videla njegovu diplomsku kolekciju u Central Saint Martins-u), Miu Miu i za Marca Jacobsa tokom svog mandata u Louis Vuittonu.

“Srećni smo i počastvovani smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Adrianu u porodicu Aeffe”, naveo je Ferretti u saopštenju. „Odmah me je pogodila eksplozivna kreativnost Adriana, (on je) ličnost pune energije i entuzijazma – a to su elementi koji su oduvek odlikovali istoriju brenda Moschino.”

Vest o njegovom imenovanju dolazi nakon iznenadne smrti Davida Rennea, koga je Moschino angažovao da zameni Jeremyja Scotta prošle godine. Uprkos tragičnim okolnostima koje okružuju ove promene, umetnički nastrojen Appiolaza bez sumnje će odvesti Moschino u uspešnu i svetlu – bukvalno i figurativno – budućnost.

Foto: Daria Svertilova za Moschino

Najnovije