24 poslovne haljine koje nosimo ove sezone

Bez ozbira da li je dress kod vaše firme strogo poslovan ili potpuno ležeran.

Poslovni kodeks odevanja kroz godine prilično se menjao, a danas sasvim sigurno možemo reći da je “ležerni petak“ zavladao i ostalim radnim danima u nedelji.

Odela i formalne haljine i dalje su najbolji izbor za intervjue i sastanke svake vrste, ali tipično siva „uniforma“ sa svakom novom sezonom dodatno se modno ažurirala. Poslovna estetika, u osnovi i dalje oficijelna, nadograđena je dinamičnim, opuštenim stilom.

Pa ako vaše radno mesto zahteva striktniji kodeks oblačenja, košulja-haljina sa prednjim kopčanjem na dugmad uneće lakoću u vaš izgled a ostaviti isti utisak kao da ste se pojavili u radnom kompletu. Za kreativnija okruženja smeliji floralni print i dramatični puf rukavi su na vašoj strani. Tu su i siluete koje zaslužuju status modne kapsule – od haljina na preklop do atraktivnih haljina klasičnog kroja.

Kada ste sigurni u svoj stajling, onda ste i spremniji da dominirate radnim nedeljama pred vama. Zato vam u galeriji donosimo 24 modela poslovnih haljina sa kojima ne možete pogrešiti bez obzira na tip kancelarije u kojoj radite.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović

Najnovije