Naomi Campbell upravo ponovila Chanel haljinu koju je originalno nosila 1996.

Na festivalu u Kanu i 27 godina kasnije, supermodel demonstrira moć trajne mode.

Koncept ponovnog oživljavanja sartorijalnih uspavanih lepotica – to jest, arhivskih komada često skrivenih od reflektora modnog svetla, ali ipak zaslužnih za to – očigledno nije ograničen na stepenice Metropoliten muzeja umetnosti na Menhetnu. Kako je prikazano na ovogodišnjem Met Gala balu i brojnim crvenim tepisima između, reinterpretacija vintage komada postao je novi pokazatelj modnog znanja. To nije samo održiva opcija, već pokazuje vaše duboko razumevanje i poštovanje nasleđa brenda.

Ipak, na Bulevaru Kroazete na Filmskom festivalu u Kanu 2024, Naomi Campbell je upravo podigla ulog nosivši Chanel Haute Couture haljinu iz 1996. koju je prvobitno predstavila na pisti! Senzualna haljina do poda imala je crni sedefasti korset u obliku kvadrata, kaiševe napravljene od nizova bisera i crnih paleta u tkanju koji se prepliću sa providnim crnim panelima od tila.

Naomi je napravila neke izmene na izgledu, odlučivši da preskoči crni donji veš koji je originalno stilizovan ispod suknje 90-ih za samo donje rublje, i zamenila svoju bob frizuru za svoje bujne kovrdže.

Supermodel je prisustvovala premijeri filma “Furiosa: Mad Max Saga” zajedno sa stilistom Law Roachom, koji ju je obukao za tu priliku – još jedno iznenađenje, nakon njegove prošlogodišnje objave o penzionisanosti.

Foto: Profimedia

Najnovije