Harper's Bazaar Srbija

Nishita Toppo: Rising Star

Nishita Toppo je nova zvezda koja se pojavila na modnom nebu.

Mlada Indijka Nishita Toppo svega nekoliko meseci radi kao model, a već se može pohvaliti publikacijama u modnim magazinima kao što su Harper’s Bazaar Arabia i Vogue Arabia. Sada nam otkriva način na koji je uplovila u svet modelinga, kao i šta planira da uradi na tom polju u bliskoj budućnosti.

1. Kako je započelo vaše putovanje u svet modelinga?

Započela sam svoje manekensko putovanje uz vođstvo agencije moje majke, Nev1Mgmt, koja me je otkrila na Instagramu. Iskreno sam oduševljena i radujem se ovom uzbudljivom poglavlju u svojoj karijeri.

2. Šta vas je inspirisalo da postanete model?

Kao dete, gajila sam duboku želju da uđem u industriju modelinga. Nažalost, mesto gde sam tada živela nije pružalo mogućnosti u ovoj oblasti. Zbunjena oko toga gde i kako da počnem, i suočena sa nedostatkom podrške onih oko mene, na kraju sam ostavila po strani svoje manekenske težnje da bi se fokusirala na druge aktivnosti. Međutim, strast mi je ostala u mislima. Pronašla sam utehu u kreiranju sopstvenog izgleda šminke, stilizovanju i sprovođenju ličnih fotografisanja.

Prekretnica je nastupila kada me je agencija moje majke otkrila. Ovaj događaj je ponovo pokrenuo moju inspiraciju i pružio mi priliku da se dokažem. Zahvaljujući agenciji moje majke, sada sam na putu da ostvarim svoj san iz detinjstva.

Haljina: Say No More

3. Možete li opisati svoj lični stil i kako on utiče na vaš manekenski rad?

Moj lični stil uglavnom teži jednostavnosti i udobnosti. Međutim, s vremena na vreme, uživam u eksperimentisanju sa različitim stajlinzima, istražujući različite stilove da bih dodala dašak raznolikosti i kreativnosti u svoju garderobu.

4. Otkrijte nam neke od izazova sa kojima ste se suočili kao novi model u industriji?

Ukrcavanje na putovanje u modnu industriji bilo je neverovatno iskustvo. U početku je pronalaženje agencija koje veruju u moj potencijal bio značajan izazov. Srećom, Nev1 mgmt i njihov izuzetan tim su me otkrili i negovali, oblikujući moju karijeru u Indiji i širom sveta. Puno dugujem vođstvu Deepaka Singa Chhikara i Kseniye Sing, koji su me usput naučili neprocenjivim lekcijama. Takmičenje u moru talenata bilo je zastrašujuće, ali prilagođavanje različitim okruženjima i kulturama tokom međunarodnih ugovora predstavljalo je jedinstvene izazove. Ipak, prevazilaženje ovih prepreka je bila neprocenjiva uzlazna linija učenja, koja me je oblikovala u model kakav sam danas.

Top: H&M, Pantalone: KIDILL, Cipele: Paris Texas

5. Kako se pripremate za modno fotografisanje ili reviju na pisti?

Pripremajući se za fotografisanje, često vežbam ispred ogledala, eksperimentišući sa raznim pozama i klikćući selfije da bih razumela svoje držanje tela i otkrila svoje najbolje uglove. Baveći se specifičnim izazovom balansiranja u štiklama za modne revije, posvetila sam vreme vežbanju i usavršavanju u toj oblasti. Iznad svega, ključni aspekt mog putovanja je izgradnja i jačanje mog samopouzdanja.

“Moj lični stil uglavnom teži jednostavnosti i udobnosti. Međutim, s vremena na vreme, uživam u eksperimentisanju sa različitim stajlinzima, istražujući različite stilove da bih dodala dašak raznolikosti i kreativnosti u svoju garderobu.”

6. Postoje li neki modeli ili modne ikone koje su uticale na vašu karijeru ili stil?

Apsolutno, Mona Tougaard, Anok Yai i Naomi Campbell su sve započele svoju karijeru modela u sličnim godinama, a njihov izuzetan uspeh služi kao velika inspiracija za mene. Svedočenje njihovim putovanjima i visinama koje su dostigle u industriji motiviše i podstiče moje težnje u oblasti modelinga.

Cipele: & other stories, Pantalone: H&M studio, Kaput: KIDILL

7.  Kako održavate formu za potrebe posla?

Održavam svoje blagostanje kroz raznoliku rutinu koja uključuje vežbe, jogu i bavljenje sportovima kao što su košarka, badminton i trčanje. Iznenađujuće, ne pridržavam se određene dijete; Uživam u mešavini svega, od voća i čipsa do uživanja u poslasticama kao što su pani puri, masala od pilećeg putera, birijani, kolači i slatkiši. Moja nega kože je prioritet i pratim rutinu sa korejskim proizvodima za negu kože koji mi odgovaraju. Vežbe za lice i masaže, zajedno sa osvežavajućim uronima u ledenu vodu za cirkulaciju krvi, deo su moje rutine. Pored toga, negujem kosu koristeći domaće ulje koje je napravila moja mama i drveni češalj, poznat po svojim prednostima. Međutim, kada putujem, održavanje rutine nege kože i kose postaje izazov.

8. Možete li da podelite nezaboravno iskustvo sa nedavnog snimanja ili modnog događaja?

Moje putovanje je obogaćeno nekim neverovatnim snimanjem u Dubaiju za renomirane publikacije kao što su Harper’s Bazaar Arabia i Vogue Arabia. Imala sam privilegiju da radim na editorijalima i sarađujem sa izuzetnim fotografima, šminkerima i frizerima i stilistima. Svako iskustvo je bila dragocena prilika za učenje i zahvalna sam na stečenom znanju. Dok mi nedelje mode tek predstoje, željno iščekujem te prilike sa uzbuđenjem i entuzijazmom.

Jakna: Zara Special Collection, Suknja: BLSSD

9. Da li postoje određeni dizajneri ili brendovi sa kojima sanjate da radite u budućnosti?

Moja težnja je da sarađujem sa cenjenim brendovima i dizajnerima, sa kultnim imenima kao što su Gucci, Zara, Prada, Gaurav Gupta, Amit Aggarval, Giorgio Armani i još mnogo drugih. Pokreće me želja da svojim veštinama i kreativnošću doprinesem svetu visoke mode, ostavljajući trag u industriji sa ovim renomiranim i uticajnim etiketama.

“Svako iskustvo je bila dragocena prilika za učenje i zahvalna sam na stečenom znanju. Dok mi nedelje mode tek predstoje, željno iščekujem te prilike sa uzbuđenjem i entuzijazmom.”

10. Koji su vaši dugoročni ciljevi u modeling karijeri?

Moji dugoročni ciljevi karijere u modnoj industriji su da se uspostavim kao svestran i priznat model, sarađujući sa vrhunskim dizajnerima, brendovima i publikacijama širom sveta. Na kraju krajeva, moj cilj je da ostavim trajan uticaj na modni pejzaž dok se neprestano razvijam i prihvatam nove izazove.

Maska: Maison Margiela

English here:

1. How did your journey in the world of modelling start?

I began my modeling journey with the guidance of my mother agency, New1Mgmt, which discovered me on Instagram. I am genuinely thrilled and looking forward to this exciting chapter in my career.

2.  What inspired you to become a model?

As a child, I harbored a deep desire to enter the field of modeling. Unfortunately, where I lived at the time offered no opportunities in this domain. Confused about where and how to begin, and facing a lack of support from those around me, I eventually set aside my modeling aspirations to focus on other pursuits. However, the passion lingered in my mind. I found solace in creating my own makeup looks, styling myself, and conducting personal photoshoots.

Corset and Skirt: Say No More

The turning point came when my mother agency scouted me. This event reignited my inspiration and offered me the chance to prove myself. Thanks to my mother agency, I am now on the path to realizing my childhood dream.

3. Can you describe your personal style and how it influences your modelling work?

My personal style predominantly leans towards simplicity and comfort. However, from time to time, I enjoy experimenting with different looks, exploring various styles to add a touch of variety and creativity to my wardrobe.

4. What are some of the challenges you’ve faced as a new model in the industry?

Embarking on a journey in the modeling industry was an incredible experience. Initially, finding agencies that believed in my potential was a significant challenge. Thankfully, New1 mgmt and their remarkable team discovered and nurtured me, shaping my career in India and globally. I owe much to the guidance of Deepak Singh Chhikara and Kseniya Singh, learning invaluable lessons along the way. Competing amidst a sea of talent was daunting, but adapting to diverse environments and cultures during international contracts posed unique challenges. Yet, overcoming these obstacles has been an invaluable learning curve, shaping me into the model I am today.”

Top: H&M Studio

5. How do you prepare for a fashion photo shoot or runway show?

In preparation for photoshoots, I often practice in front of the mirror, experimenting with various poses and clicking selfies to understand my body posture and discover my best angles. Addressing the specific challenge of balancing in heels for fashion shows, I dedicated time to practice and improve in that area. Above all, a crucial aspect of my journey has been building and boosting my confidence.

6. Are there any models or fashion icons who have influenced your career or style?

Absolutely, Mona Tougaard, Anok Yai, and Naomi Campbell all embarked on their modeling careers at a similar age, and their remarkable success serves as a great inspiration for me. Witnessing their journeys and the heights they’ve reached in the industry motivates and fuels my aspirations in the field of modeling.

Top: Nanushka

7.  How do you stay in shape and maintain your overall well-being for modeling?

I maintain my well-being through a diverse routine that includes exercises, yoga, and engaging in sports like basketball, badminton, and running. Surprisingly, I don’t adhere to a specific diet; I enjoy a mix of everything from fruits and chips to indulging in treats like pani puri, chicken butter masala, biryani, cakes, and sweets. My skincare is a priority, and I follow a routine with Korean skincare products that suit me. Face exercises and massages, along with a refreshing dip in ice water for blood circulation, are part of my routine. Additionally, I care for my hair using a homemade oil crafted by my mom and a wooden comb, known for its benefits. However, when I travel, maintaining my skincare and hair routine becomes a challenge.

8. Can you share a memorable experience from a recent modeling gig or fashion event?

My journey has been enriched by some incredible shoots in Dubai for renowned publications like Harper’s Bazaar Arabia and Vogue Arabia. I’ve had the privilege of working on editorials and collaborating with exceptional photographers, makeup and hair artists, and stylists. Each experience has been a valuable learning opportunity, and I’m grateful for the knowledge gained. While fashion weeks are yet to come for me, I’m eagerly anticipating those opportunities with excitement and enthusiasm.

Corset and Skirt: Say No More

9. Are there specific designers or brands you dream of working with in the future?

My aspiration is to collaborate with esteemed brands and designers, aiming for opportunities with iconic names such as Gucci, Zara, Prada, Gaurav Gupta, Amit Aggarwal, Giorgio Armani, and more. I am fueled by the desire to contribute my skills and creativity to the world of high fashion, leaving a mark on the industry with these renowned and influential labels.

10. What are your long-term career goals in the fashion industry?

My long-term career goals in the fashion industry are to establish myself as a versatile and recognized model, collaborating with top-tier designers, brands, and publications globally. Ultimately, my goal is to leave a lasting impact on the fashion landscape while continuously evolving and embracing new challenges.

Top: Nanushka, Pants: BLSSD, Shoes: Paris Texas

Team:
Photographer: Tata Zemskova
Style: Polina Shabelnikova
Model: Nishita toppo
Make up: Kalina Kocemba
Hair: Karina Pak
Studio: Stellar Studios
Light assist: Yasir Shah
Retouch: Bhagya Gaikwad
Agency: Marc Juan Comunicación

Najnovije