Harper's Bazaar Srbija

Nova muza! Ćerka islandske muzičke zvezde Bjork novo je zaštitno lice brenda Miu Miu

Eklektična ekscentričnost mlade zvezde u usponu savršeno se uklopila uz poslednju kolekciju nakita čuvenog brenda.

Ćerka islandske muzičke zvezde Bjork i američkog umetnika i filmskog reditelja Matthew Barney–ja, zvezda je poslednje kampanje nakita koja nam dolazi od brenda Miu Miu.

Modna kuća poznata je po promociji neafitmisanih mladih talenata, u svoijim kampanjama i projektima neretko istražuje nove forme, a jedan od njih je i serijal kratkih filmova “Ženske priče” koji poitpisuju žene režiserke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Ovo je bio prvi put da Isadora Bjarkardóttir Barney pozira za neki modni brend. Liniju nakita čuvenog brenda potpisuju umetnici Nathalie Djurberg i Hans Berg, i osim što su kreirali živopisne komade dvojac potpisuje i kreativnu direkciju kampanje koju je fotografisao Julien Martinez Leclerc, dok je za stil bila zadužena Lotta Volkova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Kolekcija koja nosi naziv “A Remedy,” sadrži naivni šareni nakit u obliku cveća, životinja i tableta. Komadi su inspirisani serijom skultpura iz 2015 godine koja oslikava hirovite ptice koje kradu pilule i sićušne komade sa stola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

U kolekciji možemo videte priveske u obliku životinja i pilula, a dolaze u namenskim kutijama jarkih boja koje su oslikane motivima flore i faune.

Priredila: M.K
Foto: Instagram, Profimedia

Najnovije