Harper's Bazaar Srbija

Nova Proenza Schouler kolekcija je ljubavno pismo Njujorku

Volumen, maksi dužina i ravne cipele...

Formalno, Nedelje mode su se završile pre mesec dana. Istina, nove kolekcije smo imali prilike da otkrivamo tokom celog oktobra, a po svemu sudeći, tradicija će se nastaviti u novembru. Još uvek čekamo prezentacije brendova Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen i Bottega Veneta.

Danas je svoju kolekciju za proleće/leto predstavio brend Proenza Schouler. Kao i mnoge kolege, dizajneri brenda su bili inspirisani karantinom i predstavili kolekciju koja je udobna i nosiva. Međutim, odlučili su da to učine mnogo elegantnije od većine.

U njihovoj kolekciji nećete videti pidžame ili ogrtače. S druge strane, tu su pletena odela, obimne maksi haljine i mekane baletanke. Prema dizajnerima, u februaru, kada će se kolekcija pojaviti u prodaji, svi će već želeti da izađu i obuku se. Možda ne kao pre pandemije – ali sigurno ne u pidžamama i duksevima. Maksi dužina i cipele bez potpetice su stubovi na kojima stoji nova kolekcija dizajnerskog dvojca. Prema njima, mini i štikle su povezani sa zabavom – a to se ne očekuje u bliskoj budućnosti. Takođe su odustali od strogih silueta, jer u životu sada ima dovoljno ograničenja.

Među dodacima, pažnju privlače obimne torbe na lancu. One kombinuju dva velika trenutna trenda u jednom: preveliki cluth + veliki lanac. Štaviše, dizajneri su odlučili da slede put održivog razvoja: većina tkanina u kolekciji su ostaci iz prethodnih sezona, a sve otiske napravili su ručno.

Novu kolekciju karakteriše i oblik prezentacije. Pošto nisu mogli da održe uobičajenu projekciju, Jack McCollough i Lazaro Hernandez odlučili su da ne snimaju modni film, već da predstave knjigu.

Nazvana Proenza Schouler New York 2020, tom je kreiran sa četiri alternativne korice u različitim bojama i biće dostupan isključivo na sajtu proenzaschouler.com, gde je kolekcija takođe prvi put dostupna za naručivanje.

harpersbazaar.com

Najnovije