Harper's Bazaar Srbija

Ko je novi naslednik Virgila Abloha?

Skoro 2 godine nakon smrti slavnog dizajnera konačno smo dobili nagoveštaj ko će preuzeti njegovo kreativno vođstvo u francuskoj modnoj kući Louis Vuitton

Louis Vuitton je u utorak najavio da će revija muške odeće sledeće nedelje predstavljati kreacije u saradnji sa Colmom Dilaneom, poznatijimm kao KidSuper.

Ali, Virgilovo nasleđe ostaje najveća misterija i najbolje čuvana tajna u modi. Među talentima koji se razmatraju za ovaj posao bili su Martine Rose, Samuel Ross iz A-Cold-Walla i Grace Vales Bonner. Iako je brend jedva potvrdio da je pronašao dizajnera koji će popuniti komercijalnu i konceptualnu prazninu koja je ostala smrću Abloha, pretpostavlja se da se radi samo o jednokratnoj ili pak o probnoj saradnji.

„Radi se o hemiji“, rekao je Michael Burke, predsednik i glavni izvršni direktor Louis Vuittona, misleći ne samo na Dilanea, već i na grupu talenata okupljenih za reviju za muške odeće koji će uključivati filmske stvaraoce Oliviera i Michel Gondriya, koji su najpoznatiji po muzičkim spotovima za Daft Punk, Foo Fighters i Bjork. Pored njih tu su i stilista Ibrahim Kamara i scenografkinja Lina Kutsovskaya, dok se očekuje i nastup “svetski poznate muzičke zvezde”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KidSuper (@kidsuper)

Od samog početka je bilo jasno da je Dilan kao dizajner bio odličan storyteller. Dok je još bio klinac sa neverovatnim talentnom za matematiku na Brooklin Tech školi, počeo je da pravi i prodaje majice u svojoj školskoj kafeteriji. Predstavio je jednu od svojih najranijih kolekcija 2020. godine kao stop-motion film sa modifikovanim Barbie lutkama koje nose minijaturne verzije njegovog dizajna odeće. Finansirajući sopstveni brend zaradom od KidSuper dukserica i majica, nastavio je da stvara druge kampanje u kojima glume njegovi roditelji, njegovi prijatelji, stranci snimljeni na ulicama koji su pozvani da podele svoje ambicije iz snova ali i mnogi drugi.

Ostaje da vidimo da li će se saradnja francuskog modnog giganta kakav je Louis Vuitton i KidSupera nastaviti, a za to nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo reviju koja je zakazana za sledeću nedelju.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije