Paris Fashion Week će se održati u septembru ove godine

“Fizičke revije” održaće se od 28. septembra do 6. oktobra uz poštovanje preporuka vlasti…

Prema izjavi „The Fédération de la Haute Couture et de la Mode“, upravljačkog tela koje nadgleda parisku Nedelju mode, revije ženske odeće ready-to-wear biće predstavljene ovog septembra. Takođe će sve revije i događaji biti predstavljeni putem digitalne platforme.

Pariska nedelja mode, koja se za sada zvanično treba održati od 28. septembra do 6. oktobra, još uvek će morati da se pridržava pravila, propisa i „preporuka“ francuskih vlasti.   

Čini se da je Pariz prvi grad koji je zvanično potvrdio raspored, jer Njujork, London i Milano tek najavljuju bilo kakve događaje iz sveta mode. Mnoge modne kuće koje bi obično predstavile svoje kolekcije Cruise i Haute Couture tokom letnjih meseci odlučile su se na digitalni način predstavljanja, poput brendova Chanel, Dior i Valentino koji su prigrlili virtualne modne revije. Neki, kao što su Gucci i Saint Laurent, predložili su da se odreknu tradicionalnog rasporeda nedelja mode svi zajedno. Savez tek treba da potvrdi koji će dizajneri učestvovati u onome što se smatra jednom od najvažnijih modnih nedelja u godini.

harpersbazaar.com/

Najnovije