Harper's Bazaar Srbija

Philipp Plein izgubio je na sudu od Ferrarija

I platiće 300.000 evra odštete.

Automobilski gigant je trijumfovao! Tužba između Philippa Plaina i Ferrarija završila se pobedom slavne kuće automobila.

Zloglasni dizajner moraće da plati 300 hiljada evra odštete i sudske troškove kompanije. Odluku je doneo milanski sud i objavljena je danas u nacionalnom italijanskom listu Il Corriere della Sera.

Postupak je započeo zbog muške revije Philipp Plein za sezonu proleće/leto 2018, kada je dizajner koristio nekoliko automobila italijanskog automobilskog koncerna kao scenografiju za reviju. Predstavnici kompanije bili su ogorčeni i smatrali su da im udruživanje sa skandaloznim dizajnerom šteti ugledu. Zbog toga su ga tužili zahtevajući da se sa njegovog zvaničnog sajta uklone sve slike njihovih automobila i da im se plati odšteta. Sada su tužbeni zahtevi konačno zadovoljeni.

Prema novoj sudskoj odluci, Plain će platiti 300.000 evra odštete i pravne troškove u iznosu od 25.000 evra i ukloniti sve slike automobila Ferrari sa svog sajta i društvenih mreža. Ako to odbije ili ponovi, za svaki takav incident biće dužan da plati kaznu od 10.000 evra.

Podsetimo, ovo nije prvi skandal u koji je umešan dizajner. Ranije je koristio zlatne helikoptere kao kulisu za svoju reviju jesen/zima 2020. godine – samo mesec dana nakon što je košarkaš Kobe Bryant poginuo helikopterom. Tada je bio primoran da se izvini i prebaci sredstva u fond koji nosi ime preminulog igrača.

foto:bazaar.ru

Najnovije