Harper's Bazaar Srbija

Pop-art alert: H&M muška kolekcija sa printovima Kita Haringa

H&M sa ponosom predstavlja najnoviju kolekciju muške odeće sa printovima Kita Haringa, legende američke pop-art scene. Kolekcija, koja će biti u prodaji od 1. jula u odabranim H&M prodavnicama u Srbiji, sastoji se od kombinacije patika, šortseva, jakni, majica i dukseva sa prepoznatljivim Haringovim motivima.

Kit Haring izumeo je svoj sopstveni vizuelni jezik, protkan humorom i simbolikom, kao i društvenim porukama, a njegov rad dokazao je da ima izuzetnu moć. Umetnik je veći deo svoje karijere posvetio javnim radovima, često sa aktivističkim porukama o ratovima, upotrebi droga, seksualnoj jednakosti i smrti.

Umetnost Kita Haringa obraća se sofisticiranim ljubiteljima umetnosti i smatra se važnim korakom u progresu  pop-arta. Kada je Haringu 1988. dijagnostikovan AIDS, osnovao je “Keith Haring Foundation” kako bi obezbedio sredstva AIDS organizacijama i dečijim programima i upravljao nasleđem svog umetničkog dela. Preminuo je u 31. godini 1990. godine. Slava nikada nije promenila njegov pogled na umetnost, a njegov rad karakteriše šarmantna nevinost do samog kraja.

Najnovije