Harper's Bazaar Srbija

Pozivamo vas na Met gala događaj 2020.

Godišnji njujorški Met Gala – gozba za oči sa međunarodnim slavnim ličnostima u ekstravagantnim haljinama.

Događaj koji okuplja poznate ličnosti kako bi proslavio prolećnu izložbu Instituta za kostime – otkazan je ove godine zbog Covid-19. Međutim, njegovi organizatori su kreirali inkluzivni program kako bi proslavili sve moderne stvari i sada su svi pozvani, što je značajan skok s obzirom da ulaznice uglavnom koštaju više od 30.000 američkih dolara, a mesto za stolovima košta skoro 300.000 dolara (i čak onda vam i dalje treba pozivnica).

Otvarajući se danas na početnoj stranici muzeja i pri čemu će na mreži biti nedelju dana, inkluzivni program će deliti digitalni sadržaj vezan za predstojeću izložbu About Time: Fashion and Duration. Pored Anne Wintour, koja je domaćin Met Gala od 1995. godine, ovogodišnji supredsedavajući su glumice Meryl Streep, Emma Stone, kompozitor Lin-Manuel Miranda i kreativni direktor Louis Vuitton brenda, Nicolas Ghesquière – pri čemu je slavna modna kuća sponzor događaja.

Konačno, Met Gala proširuje poziv dalje na #MetGalaChallenge, pozivajući publiku da ponovo stvori prošlost Met Gala crvenog tepiha od kuće. Svako može učestvovati fotografisanjem i objavom fotografija na Instagramu pomoću hashtaga #MetGalaChallenge. Američki pozorišni izvođač Billy Porter i američki Vogue izabraće šta će se naći na Instagram stranicama @voguemagazine, @metmuseum i @metcostumeinstitute.

Ko zna, možda ćete konačno privući pažnju Ane Wintour.

Najnovije