Harper's Bazaar Srbija

Gigi Hadid kao umetničko delo u novoj Miu Miu kampanji

Fotografa Stevena Meisela nadahnuli su radovi Margaret Keane.

U novoj Miu Miu kampanji Gigi Hadid dočarava likove sa slika američke slikarke Margaret Keane, koja je preminula prošle godine. Noseći legendarnu Miu Miu Wander tašnicu i Arkadiju, koja je nedavno predstavljena, manekenka pozira Stevenu Meiselu ispred jarko obojenih pozadina sa šareno ofarbanim vratima, stolicama, ogradama, na kojima se vide premazi četke.

Za novu kampanju, Hadid je zamenila prepoznatljivu plavu dugu kosu sa, verovatno, perikom oblikovanom u duži bob sa stepenastim pramenovima i slepljenim šiškama napred (baby bangs) kako bi, prema viziji stilistkinje Lotte Volkove, podsećala na melanholične skitnice sa Margaretinih slika, dodajući tome razgoračene poglede, dečje izraze lica i nežne pokrete.

Manekenka već godinama sarađuje sa brendovima Prada Miu Miu, zahvaljujući bliskom odnosu sa osnivačicom oba brenda.

– Miuccia Prada je jedna od najinspirativnijih žena današnjice, posebno zbog toga što istražuje sve svoje ljubavi i interesovanja do njihovih krajnjih potencijača. Čast je raditi sa njom, sa nekim ko je pun znanja i moćan, a opet tako prizeman i ljubazan, izjavila je Gigi. 

Ako vas zanima nešto više o radu i životu Margaret Keane, koja je najveći komercijalni uspeh postigla tokom šezdesetih godina prošlog veka – zahvaljujući reprodukcijama svojih radova – posterima i razglednicama, pogledajte film koji je o njoj snimio Tim Burton 2014. godine, sa Amy Adams i Christophom Waltzom u glavnim ulogama.

A ako želite da pogledate sve verzije ili kupite Miu Miu Wander i Arcadia torbe, posetite sajt brenda. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije