Harper's Bazaar Srbija

Vincent Cassel – zaštitno lice nove Pradine kampanje

Glumac je zvezda SS23 muške i ženske kolekcije koju su dizajnirali Miuccia Prada i Raf Simons.

Prada karakteri, Prada priče i Prada životi, tako je modna kuća Prada opisala novu SS23 kampanju za mušku i žensku kolekciju koju su dizajnirali Miuccia Prada i Raf Simons, a koju prati i film proslavljenog reditelja Nicolasa Windinga Refna Touch of Crude.  

Minimalističke fotografije, koje je uradio David Sims, donose šmek starog Holivuda i klasičnih evropskih filmova – istaknut je karakter svakog lika i sve deluje kao da je napravljeno na setu. Seriju crno-belih slika otvara nova zvezda kuće, francuski glumac Vincent Cassel, koji sedi na ivici kade, obučen u odelo iz kolekcije koja je prikazana u Milanu prošlog septembra, dok kraj njegovih nogu leži tote kožna torba. Ne gledajući u objektiv kamere, glumac deluje zamišljeno i pomalo odsutno, baš kao i Hunter Schafer, još jedna zvezda nove kampanje, a staro zaštitno lice kuće. 

Na fotografijama je i Louis Partridge, mladi model i britanski glumac koga znamo iz filma Enola Holmes, kao i Jaehyun, južnokorejski pevač i glumac, zatim Laetitia Wright (Shuri iz filma Black Panther) i drugi. 

Modna kuća Prada očigledno obažava glumce, a u modnoj istoriji zauvek će ostati zapamćen momenat kada su se 2020. na Pradinoj reviji muške kolekcije za jesen/zimu 2021 pojavili Willem Dafoe, Gary Oldman, Tim Roth i Adrien Brody. Naredne godine brend je na pistu izveo Jeffa Goldbluma i Kylea MacLachlanna, a sada, kada je listi filmskih zvezda sa kojima sarađuje dodao i Vincenta Cassela, verovatno i njega možemo očekivati u ulozi modela na nekoj Prada reviji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Prada voli i Emu Watson, koja je zaštitno lice parfema Paradoxe, kao i mladu zvezdu u usponu, glumicu Mayu Hawke (ćerku Ethana Hawkea, koji je takođe Pradin ambasador), a koja je zaštitno lice Prada Eternal Gold kampanje za nakit. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije