Povratak Pradine torbe koju je proslavila Carolyn Bessette-Kennedy

Nova edicija legendarne Pradine torbe iz 1995, vest je koja je oduševila modni svet.

Preciznih linija i ulađene siluete, Pradina torba iz 1995, bila je izuzetno obožavana, te ne čudi što je ponovo istaknuta kao savremena IT torba.

Devedesete odražavaju oličenje minimalizma i modernog luksuza – prema Pradi, za šta je primer večita modna muza, Carolyn Bessette-Kennedy, koju je ova torba u potpunosti zavela svojim geometrijskim oblikom i sposobnošću da uzdigne svaki dnevni outfit, ali i naglasi elegantnu odeću.

Pored čiste i poželjne estetike, ovaj aksesoar dizajniran je da bude funkcionalan na dnevnoj bazi. Praktična i formalnog stila, torba ima centralno zatvaranje na rajsferšlus, dok je na prednjoj strani krasi detalj u vidu Pradinog logotipa, ištampanog srebrnim slovima. Izrađena je od kvalitetne brušene kože, koja oslikava neosporno umeće modne kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Torbu, koja je prvi put predstavljena kao deo kolekcije jesen/zima 1995, Prada je ozivela za sezonu proleće/leto 2022, nudeći ovaj modni dodatak u tri boje: tamno crnoj, grimizno crvenoj i kremasto beloj. Kada se sretnu autentičnost, istorija i dobar stil rezultat je neosporan uspeh.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije