Harper's Bazaar Srbija

Prekomerna drama i neverovatna lepota u novoj kolekciji Dries Van Noten

Za prezentaciju jesen/zima 2021/22, Dries Van Noten zatražio je od Caspera Wackerhausen-Sejersena da snimi potresni mini film.

Kada pustite video o kolekciji Dries Van Noten jesen-zima 2021/22, već od prvih sekundi shvatite da ćete osetiti nalet strasti. Model u širokoj snežno beloj haljini-košulji počinje da se kreće po crnoj zatamnjenoj sobi, stežući u rukama buket krvavo-crvenih ruža, a u pozadini se čuju prvi zvuci pesme „Angel” Massive Attack.

Učesnici revije rotirali su se u stilu „pleši kao da te niko ne gleda“ u stvarima koje su personifikovale sve zbog čega volimo Driesa Van Notena. Kolekcija nije sadržala lude živopisne otiske po kojima je dizanjer poznat. Zamenili su ih tamni senzualni cvetni uzorci u crvenoj i ljubičastoj boji, kao i kombinacija blok boja. Van Noten je u početku delovao gotovo uzdržano, ali nije mogao da odoli umecima od perja na pantalonama i jaknama, dekoru u obliku srebrne kiše i šljokica u boji vina.

Prema rečima dizajnera, želeo je da celu kolekciju posveti plesnoj umetnosti, a izvor inspiracije bilo je delo Pine Bausch i Anne Teresa De Keersmaeker (ona je, inače, takođe učestvovala u snimanju).

“Gledanje ovih mišićavih tela, način njihovog kretanja… izgleda mnogo lepše od najsavršenijih modela.” – rekao je Dries. Po njegovom mišljenju, poziv na kasting i puštanje istih modela od 16 do 19 godina na modnu pistu je užasno zastarelo i dosadno. „Mislim da moda zaslužuje više. Naša vizija lepote se promenila“.

Poznati dizajner negira udobne cipele, trenerke i bilo koju Zoom odeću. Njegov cilj je bio da nas navede da razmišljamo o onome što smo videli. 

foto:instyle

Najnovije