Harper's Bazaar Srbija

Pronašli smo najlepše minđuše: Birajte statement komade koji traju

Diamonds are forever!

Minđuše sa dijamantima su najstariji dijamantski nakit. Pojavile su se u 18. veku. Kao simbol bogatvstva, pa i moći, bile su namenjene damama iz viših društvenih slojeva.

Prestižni status zadržale su do današnjih dana, dok ih je razvoj različitih modela i vrsta učinio dostupnijim. Bez obzira da li izaberete model na klindijamantske alke ili viseće minđuše sa dijamantima – svojom lepotom i blistavim sjajem naglasiće celokupni izgled, stavljajući akcenat na lice i nežnu liniju vrata.

Ovaj vredan komad nakita pristajete ženama svih starosnih grupa, te ih rado nose kako mlade žene, tako i dame u poznim godinama. Upravo zbog velike svestranosti, uz verenički prsten sa dijamantom, opravdano imaju titulu omiljenog nakita.

S obzirom da spadaju u dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima Maestro Jewelers vam daje savete kako da izaberete pravi model za sebe.

Izaberite minđuše sa dijamantima prema obliku lica

Iako minđuše sa dijamantima pristaju svakoj ženi stručnjaci savetuju da prilikom odabira vodite računa o obliku svog lica.

Okruglo lice je najšire na jagodicama bez ikakvih suženja sve do brade, te su najbolja opcija viseći modeli minđuša, pri čemu nisu preporučljive velike alke. Ovalno lice je najzahvalnije za kupovinu dijamantskih minđuša. Zahvaljujući skladnim linijama pristaju mu sve vrste.

Srcolika lica, kao i lica u obliku obrnutog trougla, najšira su u predelu čela, dok se postepeno sužavaju do brade koja je šiljasta. Da bi se postigla ravnoteža između gornjeg i donjeg dela lica treba izabrati minđuše sa dijamantom kruška reza ili tzv. chandelier model.

Četvrtasto lice karakterišu stroge linije sa posebno naglašenom vilicom, pa treba izbegavati dijamantske minđuše geometrijskog oblika. Umesto njih ponesite klasične alke ukrašene dijamantima.

Izaberite minđuše sa dijamantima prema prilici

Dijamantske minđuše su glamurozan nakit, koji privlači pažnju gde god se pojavite. Zato je važno da ih izaberete prema prilici za koju su namenjene.

Minđuše na klin su nezamenjivi aksesoar casual stajlinzima i poslovnoj garderobi. Svojim svedenim, a opet dovoljno elegantnim dizajnom na diskretan način unose dozu luksuza u vaš dan.

Svečane prilike, poput proslava rođendana, godišnjica, Nove godine, zahtevaju softiciran outfit. U istom stilu treba da budu i dijamantske minđuše. Modeli sa kombinacijom dijamanata i dragog kamenja u boji mogu biti savršen izbor za jednobojnu garderobu, jer ćete njima „razbiti“ monohromatski look i pokazati besprekoran smisao za modu.

Posebnu grupu čine minđuše za neveste. Kao celokupan dijamantski nakit za venčanje, tako i za minđuše postoji niz pravila kojih se treba pridržavati, ona podrazumevaju stil venčanice, tkaninu, dekolte, pa i frizuru.

Imajte na umu najnovije modne trendove

Bez obzira što su dijamantske minđuše vanvremenski komadi nakita, one podležu sezonskim trendovima.

Za razliku od prethodnih godina kada je u juvelirstvu vladao minimalizam, nakit sa dijamantima za leto 2023, uključujući i minđuše, sledi pravilo „što duže, to bolje“. Viseće verzije raskošne forme sačuvajte za svečane prilike, dok za svakodnevni stajling birajte kraće viseće minđuše sa dijamantima.

Dijamantske minđuše svetski vodećih brednova pronaći ćete u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Fotografije: Maestro.rs

Najnovije