Harper's Bazaar Srbija

Prva kolekcija Giovanne Battaglie za Swarovski

Prošlog proleća postalo je poznato da će stilista Giovanna Battaglia Engelbert preuzeti mesto kreativne direktorke kompanije Swarovski.

Danas je brend konačno pokazao debitantsku kolekciju Engelbert, “Collection One”, koja je drugačija od svega što je ranije stvorila austrijska kuća nakita.

Poznata devojka postavljena je na mesto kreativne direktorke kompanije Swarovski kako bi se poklopila sa 125. godišnjicom brenda. U čast važnog datuma, kuća je odlučila da ujedini sve svoje divizije pod novim konceptom Wonderlab i sloganom „Ignite Your Dreams“.

Danas Swarovski ne samo da stvara nakit i dodatke, već takođe proizvodi i prodaje originalne kristale, drago kamenje i dijamante koje stvara. Ova preduzeća su deo kompanije Swarovski Cristal Business i zajedno sa Swarovski Optik i Tyrolit čine holding Swarovski Group.

„Želela sam da proučim osnovnu geometriju kristala i njegov potencijal. Proučavajući prve crteže Daniela Swarovskog, nadahnula me je magija njegovih ranih otkrića“, kaže Giovanna.

Njena „Collection One“ se sastoji od 13 mini kolekcija, od svestrane „Millenia“ do večernje „Curiosia“ sa otmenim koktel prstenjem. „Dulcis“ – minđuše i prstenje, kao da su isklesani od čvrstih plavih i žutih kristala; „Somniu“ čine razigrani komadi od perli, dok u liniji „Chroma“, Battaglia eksperimentiše sa bojom i volumenom, nudeći šiljaste priveske i narukvice sa ružičastom degradacijom, uz masivne ogrlice od karika bezbojnih kristala, na koje su pričvršćeni raznobojni manji “jastučići”.

Najizrazitiji nakit iz linije „Hyperbola“ ne ostavlja sumnju da je trend nakita za telo već dugo sa nama. Narukvice od kamenja različitih veličina – već uočljive – izgledaju posebno lepo zajedno.

Kombinovanje više komada nakita odjednom je lakše nego što se čini – samo uzmite primer junaka kampanje: Adwoe Aboa, Lexi Boiling, Fadi Mohameda i drugih. Prva kolekcija Giovanne Battaglie za Swarovski kreće u prodaju u aprilu, taman na vreme za letnju sezonu zabava. 

Najnovije