Harper's Bazaar Srbija

Retired: Svi mogući razlozi zbog kojih Law Roach, Zendayin stilista, odlazi u penziju

Nova fashion drama na pomolu.

Ako ste se sinoć zatekli na instagramu, definitivno niste mogli da zaobiđete novu fashion dramu koja se tamo odvijala – stilista slavnih i poznatih, čuveni Law Roach, najavio je da odlazi u penziju. Najpoznatiji po fenomenalnim Zendayinim lookovima na crvenim tepisima, on je čovek koji se trenutno nalazi na vrhuncu karijere (ima samo 44 godine) i, iako je kreirao neke od najlepših stajlinga u modnoj istoriji, apsolutno nije prirodno da sada nestane sa scene. Post kojim je najavio svoj odlazak, samo nam je zagolicao maštu i napravio plodno tle za razne fashion teorije zavere. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

-(…) Da se moj posao tiče samo odeće, radio bih ga do kraja života. Nažalost, ne tiče se samo odeće, napisao je u postu Law Roach i dodao: “Politika, laži i lažni narativi konačno su me dotukli. Vi ste pobedili… ja ispadam”, zaključio je stilista u poruci, uz sliku na instagramu na kojoj piše “retired” (penzionisan), ne objašnjavajući više ništa od toga, čak ni ne nagoveštavajući na koje to “vi” se odnosi njegova poruka. 

Usledile su reči podrške njegovih prijatelja, osoba koje je stilizovao, fanova, ali i važnih ljudi u modnoj industriji koji su mu odmah ponudili posao (jedan od njih je Edward Enninful, glavni i odgovorni urednik britanskog Voguea).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Roach, koji je osim Zendayaje stilizovao i Keke Palmer, Toma Hollanda, Hunter Schafer (na poslednjoj Dodeli Oskara upravo je Law Roach zaslužan za to što je glumica obukla Ludovic de Saint Sernin haljinu sa percetom), Celine Dion, Kerry Washington, Arianu Grande, Lil Durk, poznat je i kao sudija HBO emisije Legendary, kojoj se pridružio 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Zašto bi osoba, jedna od najuspešnijih na svetu u svom poslu i čiji uspeh upoređuju sa onim koji ima Beyonce u muzici i Serena Williams u tenisu, napustila sve i otišla u penziju, pogotovo ako se nalazi na vrhuncu karijere? 

Hajde da krenemo od početka. Law Roach je rođen i odrastao u Čikagu, gde je osnovao Deliciously Vintage Shop, u koji je 2009. slučajno nabasao Kanye West, sa gomilom paparaca i obožavatelja, što je odmah privuklo veliku pažnju svetske javnosti. Kada se kasnije preselio u Los Anđeles, odmah je počeo da radi kao stilista, koga su najpre prepoznavali kao arhitektu Zendayinog izgleda – sa njom je zaista napravio mala remek dela na crvenom tepihu – izgled Pepeljuge na Met gali, pa stil zanosne lepotice starog Holivuda u vintage Versace Atelier haljini, čak je i njen look u filmu Malcolm & Marie njegovo delo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Kada nije radio, Law Roach je uvek bio rado viđen gost na modnim dešavanjima i na Nedeljama mode sedeo u prvim redovima, posebno na revijama brendova JW Anderson i Rick Owens, a upravo je jedno “nesmeštanje” Lawa Roacha u prvi red pokrenulo brojne teorije o tome zašto možda odlazi u penziju. U sve je, nažalost, umešana i Zendaya. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Naime, Zendaya i Law Roach snimljeni su kako zajedno dolaze na poslednju Louis Vuitton reviju, nakon čega je glumica sela u prvi red pored Emme Stone, gde za Roacha nije bilo ostavljeno mesto.

Pretpostavlja se da će kad bude potpisala ugovor sa kućom Louis Vuitton i postane njihova ambasadorka, Zendaya dobiti novog stilistu i da zato na reviji za Roucha nije ostavljeno mesto pored nje, već je morao da sedne iza. No, gubitak jednog klijenta ili poslovnog partnera, nama ne zvuči kao dovoljan razlog da neko napusti posao koji voli, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da strpljivo sačekamo rasplet.  

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije