Harper's Bazaar Srbija

Rolling Stones lansira svoj prvi butik na svetu

Rolling Stones će sledećeg meseca otvoriti butik u bezvremenskom Soho-u u Londonu.

RS No.9 Carnaby otvara se 9. septembra u ulici Carnaby u okviru partnerstva benda sa Bravado-om, kompanijom za upravljanje robnim proizvodima i brendom Universal Music Group.

U tweetu, legendarni bend opisuje butik kao “prvu vodeću prodavnicu na svetu” i obećava “ekskluzivnu saradnju, novu modernu robu zajedno sa poslednjim izdanjima benda” (koji će biti dostupni u prodavnici ili na mreži).

Lokacija prodavnice u ulici Carnaby istorijska je referenca na Rolling Stones, jer je ulica bila jedno od žarišta „Swinging London“ tokom šezdesetih godina kada je brend nastao.

“Soho je oduvek okruživao rock ‘n’ roll, pa je Carnaby Street savršeno mesto za našu prodavnicu”, navodi se u saopštenju Stones-a. „Uvereni smo da će ovaj uzbudljivi projekat koji su kreirali naši prijatelji biti jedinstveno iskustvo za sve koji dolaze u London da uživaju.“

Kolekcije će uključivati odeću i modne dodatke, uključujući staklene proizvode u saradnji sa Baccaratom sa ugraviranim logotipom jezika i usana Rolling Stones. Takođe će u ponudi imati stolice i šalove The Soloist, kabanice i kapute švedskog Stutterheim.

Muzika Rolling Stones-a tokom cele njihove karijere pružiće ključni zvučni zapis u prodavnici, a Bowers & Wilkins će puštati širok spektar numera, uključujući predstojeće izdanje albuma Goats Head Soup i aktuelnog singla „Scarlet“.

Generalni direktor Bravada, Mat Vlašić, rekao je: „Uz ovo inovativno partnerstvo, Rolling Stones dodaje još jednu kulturnu dodirnu tačku svojoj bogatoj zaostavštini. RS br. 9 Carnaby je rezultat višegodišnjeg planiranja i decenija izgradnje. To stvara destinaciju na kojoj će se fanovi moći povezati i uroniti u muziku, stil i duh jednog od najslavnijih svetskih bendova.”

udiscovermusic.com

Najnovije