Samira Nasr – nova glavna urednica Harper’s Bazaar-a U.S.

Samira Nasr zvanično je imenovana glavnom urednicom američkog izdanja Harper’s Bazaar-a, nadgledajući strategiju sadržaja i razvoj na svim štampanim i digitalnim platformama.

Ovo su objavili predsednik i direktor Hearst-a, Steven R. Swartz, i predsednik Hearst magazina, Troy Young.

Nasr preuzima novu funkciju 6. ​​jula. Ovo je prva tamnoputa glavna urednica u 153-godišnjoj istoriji publikacije.

„Moda i BAZAAR su sinonimi“, kaže Nasr. „Neizmerna je privilegija premeštati ovaj nasleđeni brend u novu eru – onu koja je šarena, inkluzivna i slavi lepotu mode na svakoj platformi – istovremeno nastavljajući tradiciju inovativnog umetničkog smera i sjajan stil koji BAZAAR publika toliko voli. Najlepši deo rada u časopisima je timski rad i stvaranje zajednice. Jedva čekam da započnem.”

Nasr je nedavno bila modna direktorka Vanity Fair, gde je vodila rubriku koja je posvećena modi, kao i sav modni sadržaj, uključujući stilske naslovne strane.

„Harper’s BAZAAR je vodeći američki modni brend sa stanovišta koje ima ogroman uticaj u SAD-u i širom sveta“, kaže Young.

Pored rada s vrhunskim modnim časopisima u izdavačkoj delatnosti, Nasr je takođe dizajnirala kampanje za modne i beauty brendove, uključujući Laura Mercier, Tiffany & Co., Tory Burch, Estée Lauder, L’Oréal, Clarins, i mnoge druge. Karijeru je započela radeći kao asistent Grace Coddington, bivše kreativne direktorke Vogue-a, nakon što je stekla diplomu iz novinarstva na njujorškom univerzitetu.

„BAZAAR je uvek predstavljao svet mode kroz jedinstveni objektiv – pametan, živopisan, obožavajući. Te reči ne bi mogle bolje da opišu Samiru, koja razume i uživa u svetu mode, ali ima potpuno moderan i karakterističan stav “, kaže Lewis. „Izuzetno razume BAZAAR ženu, jer je upravo ona ta žena: strastvena prema modi, kulturi i pitanjima koja su danas važna. Znam da će ovde napraviti nešto čarobno.”

Nasr je rođena u Montrealu u Kanadi, a trenutno živi u Bruklinu, sa sinom. 

harpersbazaar.com

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus) onJun 9, 2020 at 2:00pm PDT

Najnovije