Harper's Bazaar Srbija

Stil donjeg rublja i crno-bela klasika u novoj kolekciji Dsquared2

Dean i Dan Caten predstavili su neobično mirnu kolekciju.

Kada čak i ljubitelji pravih pozorišnih predstava poput Deana i Dana Catena odustanu od fizičke prezentacije, počinjete da shvatate da stvari postaju ozbiljne.

Umesto tradicionalne revije sa vrhunskim modelima, velikim ukrasima i poznatim ličnostima sa A liste u prvom redu, dizajneri Dsquared2 otvorili su milansku Nedelju mode lookbook-om. I ispalo je prilično lakonski, u svakom smislu: postoji samo 27 look-ova, a gotovo svi su u crnoj, beloj ili bež boji. Nema sjajnih otisaka, nema kristalnog veza, nema eksplozivnih kombinacija boja: braća Caten sledeće leto dočekuju skromno.

Istina, na neki način su i dalje ostali verni sebi: sve stvari su prožete seksi estetikom i duhom ranih 2000-ih. Tu su prikladne polo i mini-haljine, suknje pencil kroja, svilene bluze otvorene na grudima, pantalone niskog struka i kožni komadi. Tema donjeg rublja, koja je konstantna za brend, takođe nije zanemarena (otkrili su je svileni topovi sa čipkom i niz kombinacija haljina različitih dužina i krojeva). Tako je nova kolekcija Dsquared2 svojevrsna linija najboljih hitova dizajnera tokom njihove karijere.

S pravom ocenjujući da globalna kriza nije najbolje vreme za eksperimentisanje, oni su sastavili kolekciju onoga što će im se garantovano dobro prodati, njihove večite bestselere. Pa možda stabilnost i nije toliko loša? Bliska budućnost će reći.

harpersbazaar.ru

Najnovije