Harper's Bazaar Srbija

Svaka vintage Chanel referenca koju ste možda propustili u filmu “Barbie”

Nema sumnje da je ovo godina vintage Chanel-a.

Nema sumnje da je ovo godina vintage Chanel-a. Prvo je bila Met Gala, gde se čitav niz zvezda opredelio za komade iz arhive francuske modne kuće u čast pokojnog Karla Lagerfelda. Sada je Barbie, film Grete Gerwig, doneo još više blaga iz Chanel trezora na veliko platno.

Naravno, moda ima centralnu ulogu u letnjem blokbasteru, u kojem Margot Robbie preuzima ulogu poznate Mattel lutke, a s obzirom na dugogodišnju vezu glumice sa Chanel kućom, logično je bilo da će brend imati glavnu ulogu. „Ako Margot nosi nešto što mi nismo napravili, to je uglavnom Chanel“, rekla je kostimografkinja Jacqueline Durran. „Poslali su nam sve što smo želeli. Bilo je sjajno sarađivati sa njima.”

U filmu, vidimo Barbie kako nosi ružičasto Chanel odelo sa suknjom koje je Claudia Schiffer nosila na pisti za proleće/leto 1995.

Takođe, Margot je u filmu nosila i odelo sa suknjom od tvida, boje lavande iz iste vitage Chanel kolekcije uz statement dijamantsku ogrlicu sa dragim kamenjem. Tu je bila i ružičasta verzija torbe u obliku srca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by + + (@lachrymarum)

Barbina odeća predstavljala je miks pravih vintage odela i rekreacija arhivskih komada. Poseban arhivski dragulj prikazan u filmu bila je ružičasta kozmetička torbica iz 1995, izložena u Barbinom ormaru, zajedno sa plavom torbom iz 1997. i ružičastim odelom sa suknjom od tvida iz kolekcije za jesen/zimu 2014.

Očigledno zaljubljena u svu arhivsku Chanel garderobu koju je nosila u filmu, Margot je odlučila da nosi blejzer od roze tvida – koji je Claudia nosila na pisti proleće/leto 1996. – po dolasku u Sidnej tokom turneje za novinare. Kao da vam treba još jedan dokaz da je sada vreme za ulaganje u vintage komade, samo pogledajte Barbie!

 

Foto: Chanel © 2023 WARNER BROS. ENT. ALL RIGHTS RESERVED. © 2023 MATTEL

Priredila: T.M.

Najnovije